بلایی که قطعی برق صنایع بر سر تولیدکنندگان مواد غذایی می‌آورد

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان اینکه وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی در حوزه ثبت سفارشات برای واردات مواد اولیه عملکرد مناسبی نداشتند، گفت: اگر همین روند در ثبت سفارش ها ادامه پیدا کند، ما با قطع مواد اولیه تولید مواجه خواهیم بود.

به گزارش اکونگار به نقل از خبرآنلاین، مسعود بختیاری، رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران با بیان این مطلب اظهار داشت: چالش‌ها در صنعت کنسرو همانند دیگر صنایع کشور فراوان است اما آنچه در حال حاضر ما را نگران کرده، بویژه پس از حادثه‌ای که برای رئیس دولت اتفاق افتاد، وضعیت اقتصادی نابسامان شد که متاسفانه در شرایط فعلی برخی از مدیران کار را رها کرده‌ و منتظرند تا تکلیف دولت آینده مشخص شود؛ شوربختانه به‌نظر می‌رسد که گوش شنوایی از جانب تصمیم‌گیران برای شنیدن مشکلات وجود ندارد.

بحران ارزی گریبان‌گیر کارخانه‌های کنسروسازی/واردات ماهی تن در گرو تامین ارز

بختیاری با بیان اینکه افرادی مانند ما تمام دارایی‌مان را در این خاک سرمایه‌گذاری کرده‌ایم و مطالبه‌گری در جهت بهبود اوضاع را حق خودمان می‌دانیم، گفت: در شرایط فعلی بانک‌ها به شدت انقباضی عمل می‌کنند و واحدهای ما شدیداً از کمبود سرمایه در گردش برای تامین مواد اولیه رنج می‌برند و نمی‌توانند مواد اولیه مورد نیازشان را تهیه کنند تا چرخ تولیدشان بچرخد.

مشکلات عدیده ای بر سر راه تولید وجود دارد

وی با بیان اینکه در حال حاضر مشکلات زیادی بر سر راه تولیدکنندگان وجود دارد، گفت: یکی از این موارد این است که هفته‌ای یک نوبت برق صنایع را قطع می‌کنند که ما را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

بختیاری اضافه کرد: تحریم‌ها فوق‌العاده اثرگذارند و مشکلات زیادی را هم ایجاد کرده اند، اما همه مشکلات ناشی از تحریمها نیستند و بسیاری از مشکلات ناشی از بی‌تدبیری و سوء‌مدیریت مسئولان است.

الزام بر رسیدگی مشکل رفع تعهدات ارزی

وی با اشاره به حجم بالای صادرات محصولات کنسروی، گفت: در مورد برگشت ارز هیچ کس اعتراضی ندارد و همه ما این موضوع را می‌پذیریم که ارز حاصل از صادرات باید به کشور برگردد اما موضوع قیمت آن است که دولت آن را با قیمت کم از صادرکنندگان می‌خرد؛ اما نرخ دستوری ارز سیاست درستی نیست که باید در مورد آن تجدید نظر شود.

سندیکای کنسرو ایران دومین تشکل صنایع غذایی است

رئیس سندیکای صنایع کنسرو ایران، گفت: سندیکای کنسرو ایران، دومین تشکل صنایع غذایی در کشور است که سابقه فعالیت آن به بیش از ۵۳ سال قبل برمی‌گردد؛ در حال حاضر حدود ۱۸۰ عضو دارد و تقریبا تمامی برندهای کنسروسازی کشور تحت پوشش این سندیکا قرار دارند که علی‌رغم سختی‌ها، مانع‌تراشی‌ها و سنگ‌اندازی‌های ایجاد شده توسط بخش دولتی، در زمینه تولید و عرضه محصولات کنسروی در داخل کشور و بازارهای بین‌المللی فعالیت دارند.

بختیاری با بیان اینکه در صنعت کنسرو سالانه ۳۰۰ میلیون قوطی کنسرو تن ماهی و ۶۰۰ میلیون قوطی رب گوجه فرنگی تولید می‌شود، گفت: این صنعت اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم زیادی برای کشور ایجاد کرده است، به‌طور مثال؛ معیشت جامعه شریف صیادان، کشاورزان و تولیدکنندگان گوجه‌فرنگی، لوبیا چیتی، ذرت و دیگر محصولات کنسروی، ارتباط زیادی به صنایع کنسروسازی دارند؛ مثلا حدود ۹۵ درصد از ماهی تن صید شده در صنایع کنسرو سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه