عضو اتحادیه تولیدکنندگان پوشاک در گفت‌وگو با«اکونگار»:

بازار پوشاک ایران، مستعمره پنج کشور شده / حاکمیت این بازار را رها کرده

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک با انتقاد از عدم برخورد حاکمیت با واردات کالای استوک قاچاق، گفت: در شرایطی ما می‌خواهیم تولیدکننده همچنان تولید کند که بهای کالای تولیدی‌اش چند برابر بیشتر از کالای استوک است، تولید پوشاک دیگر در کشور معنا و مفهومی ندارد، مگر این که استوک کالایی وارد نشود، مانند کت و شلوار که مرسوم نیست و مانتو که خیلی پیدا نمی‌شود.

مجید افتخاری، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک در گفت‌وگو با خبرنگار «اکونگار» درخصوص اعتراض تولیدکنندگان پوشاک به افزایش میزان قاچاق در کشور گفت: روند قاچاق کالا از شکل قدیمی به سویه جدید که قاچاق استوک است تغییر کرده و این موضوع در کشور گسترش پیدا کرده است. 

افتخاری افزود: قاچاق استوک کالاهایی هستند که به دلایلی در کشور مبدا به فروش نرفته، یا خریداری که کالا را سفارش داده آن را نخواسته یا کالا معیوب بوده و ایراد فنی داشته و یا کالا مورد استقبال قرار نگرفته و یا خارج از فصل بوده، به تمام اینها کالای استوک گفته می‌شود. متاسفانه در حال حاضر کالاهای استوک را به صورت کیلویی و فله‌ای به ایران وارد می‌کنند. 

یکه‌تازی قاچاقچیان در بازار پوشاک / نهادهای مسئول چه می‌کنند؟

وی ادامه داد: در شرایطی ما می‌خواهیم تولیدکننده همچنان تولید کند که بهای کالای تولیدی‌اش چند برابر بیشتر از کالای استوک است، تولید پوشاک دیگر در کشور معنا و مفهومی ندارد، مگر این که استوک کالایی وارد نشود، مانند کت و شلوار که مرسوم نیست و مانتو که خیلی پیدا نمی‌شود. اما تی‌شرت، پالتو، کاپشن، کلاه و جین به‌وفور وجود دارد.

کارگر خیاطی

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک توضیح داد: اگر واردکننده شلوار جین را از ترکیه سفارش دهد برایش 6 دلار تمام می‌شود، اما این محصول را فله‌ای و کیلویی 50 سنت یا یک دلار می‌خرند که یک پنجم تا یک دهم قیمت واقعی کالاست. کالا به دست کسی که فعال این حوزه در کشور است می‌رسد و دیگر عملا امکان رقابت برای تولیدکننده وجود ندارد و حتی در کشور مبدا هم کالا به این قیمت نیست.

افتخاری اظهار کرد: مفهوم قاچاق که فرایند زیرزمینی چه به لحاظ جابجایی و چه انتقال مالی بوده تغییر کرده و الان به صورت شفاف شماره حساب بانکی ارائه می‌کنند و شماره تماس و آدرس و اسم‌شان مشخص است و علنا اعلام می‌کنند که کالای قاچاق اروپایی و بنگلادشی داریم. خیلی راحت راجع‌به محصولات قاچاق خود فیلم می‌گیرند و تبلیغ می‌کنند و هیچ کسی هم با اینها کاری ندارد. 

وی تصریح کرد: کشور عملا مستعمره پنج کشور در حوزه پوشاک شده و کالای بنجل را وارد می‌کنند و مصرف کننده هم تعجب می‌کند که چطور شلوار جین ایرانی یک میلیون و پانصد هزار تومان است و اما جین استوک 400 هزار تومان است. ایران امکان رقابت در حوزه جین را دارد و کارخانه‌های جین خیلی خوبی در کشور وجود دارد، اما استوک آن به صورت فراوان از بنگلادش، پاکستان، چین و ترکیه وارد می‌شود.

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک با بیان این که کسب و کار استوک عجیب و غریب رونق دارد و حاکمیت هم هیچ کاری نمی‌کند و بازار را رها کرده است، گفت: در شهرهایی مانند مهاباد، سقز و بانه استوک ترکیه و اروپا را می‌فروشند، در سیستان و بلوچستان، سنندج و تهران هم استوک کشورهای دیگر را می‌فروشند. برای مثال بازار عبدل‌آباد تهران بورس بنگلادشی است. 

افتخاری بیان کرد: کالای استوک آنقدر توسعه پیدا کرده که کشور را فراگرفته است، حاکمیت باید پاسخ دهد که چرا با این موارد برخورد نمی‌شود. سال 1400 هشدار دادم که کالای بنگلادشی در حال ورود به کشور است، یک عده‌ای خندیدند و گفتند مگر بنگلادش هم پوشاک دارد، الان پذیرفته‌اند که بنگلادش یکی از دو قطب قاچاق پوشاک در کشور است. 

این فعال حوزه پوشاک گفت: سری به فضای مجازی بزنید و ویدیو‌ها را ببینید که چگونه کانتینر کانتینر کالای استوک وارد و علنا تبلیغ هم می‌شود و هیچ کسی هم با فروشگاه‌های اینها کاری ندارد. 

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان پوشاک گفت: این کالاها بدون کنترل وارد می‌شود و خیلی از آنها قبلا به دلیل مشکلات زیست محیطی و استاندارد ریجکت شده‌اند؛ پوشاک استوک ممکن است با الیاف بازیافتی باشد، حتی الیاف بیمارستانی و الیافی که برای پوشاک ممنوع بوده نیز استفاده شده است. ضمن این که این کالاها را به صورت فله‌ای در گونی و نایلون می‌ریزند که باعث می‌شود هزاران نوع باکتری و حشره روی لباس بماند و رشد کند. حتی نگهداری کالاهای استوک در طویله و حمل و جابجایی با چهارپایان نیز گزارش شده است. 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه