سهم ۴۴درصدی صادرات فرش از حجم تجارت خارجی کشور در سال ۱۳۷۲

نایب رییس اتاق ایران گفت: در سال ۷۳ صادرات فرش کشور بالغ بر دو میلیارد و ۱۳۲ میلیون دلار بوده که ۴۴ درصد صادرات در آن مقطع را به خود اختصاص داده بود.

به گزارش اکونگار، به نقل از اتاق ایران، پیام باقری، نایب رییس اتاق ایران در همایش توسعه تجارت فرش دستباف و صنایع دستی گفت: با توجه به شرایط امروز اقتصادی، منابع کشور باید به سمت نقاط ارزش‌آفرین اقتصاد از جمله فرش و صنایع دستی هدایت شود.

حفظ اصالت فرش ایرانی با شناسنامه/ طرح شناسنامه فرش اجباری شود

رانت و فساد، خروجی محدودسازی تولید و تجارت

پیام باقری ادامه داد: باید با مشوق‌ها و حمایت‌های دولت، اقتصاد خانوار را به سمت این‌گونه صنایع هدایت کنیم.

او افزود: در حوزه صادرات باید تلاش کنیم موانع از پیش روی صادرکنندگان برداشته شود. از جمله این موانع، فراهم نبودن امکان نقل‌وانتقال منابع ارزی صادرکنندگان و همچنین اعمال سیاست رفع تعهد ارزی است که باعث تنزل جایگاه ما در صادرات فرش و صنایع دستی شده است.

ناظر راهبردی کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران، ادامه داد: باید در مورد رفع تعهد ارزی در صنایعی که از یارانه و رانت خاصی برخوردار نیستند، بازنگری شود. دولت باید صادرکنندگان را از طریق جوایز صادراتی مستقیم و غیرمستقیم تشویق کند.

نایب‌رئیس اتاق ایران با اشاره به اقدامات این اتاق برای توسعه تجارت فرش و صنایع دستی، بیان کرد: اتاق ایران علاوه بر ایجاد کمیسیون فرش و صنایع دستی برای اولین بار، اقدام به شبکه‌سازی در میان فعالان اقتصادی این حوزه کرده و در حال توسعه آن است. گام بعدی ما مهارت‌آموزی و به‌کارگیری روش‌های نوین در حوزه بازاریابی است. همچنین حمایت از حضور در نمایشگاه‌های خارجی و برندسازی در این صنعت و کمک به رفع موانع صادراتی فرش و صنایع دستی در دستور کار اتاق ایران قرار دارد.

باقری با تأکید بر اینکه فرش شناسنامه ایران و ایرانی است، گفت: از میان 400 رشته ثبت شده در صنایع دستی دنیا، 299 رشته در کشور ما فعال هستند. بالغ بر 530 هزار اشتغالزایی که 80 درصدان هم توسط زنان کشور محقق شده، در این بخش اتفاق افتاده است. صادرات صنایع دستی کشور در سال گذشته 224 میلیون دلار بوده و 17 هزار میلیارد تومان هم فروش در داخل رخ داده است. این ارقام نشان می‌دهند ما با صنعتی پویا مواجه هستیم.

وی افزود: اهمیت این صنعت به دلیل ایجاد ارزش افزوده و خلق ثروت در کشور است. فرش و صنایع دستی هنر را تبدیل به ثروت کرده و جامعه هدفی که پوشش می‌دهند خانوارها به خصوص در بخش روستایی است. اگر این صنعت رشد کند روند مهاجرت از روستا به شهرها کندتر شده و ظرفیت‌های خوبی در صادرات و توسعه بازارهای بین‌المللی ایجاد خواهد کرد.

باقری با اشاره به اینکه در سال 73 صادرات فرش کشور بالغ بر دو میلیارد و 132 میلیون دلار بوده که 44 درصد صادرات در آن مقطع را به خود اختصاص داده بود، گفت: این حوزه، اقتصاد مبتنی بر مهارت‌گرایی است و با صرف حداقل منابع حداکثر ارزش افزوده را می‌توان به دست آورد.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه