سرمایه گذاری غول‌ معدنی روی استارتاپ ها

استخراج مواد معدنی کماکان در اغلب کشورهای جهان به‌صورت سنتی انجام می‌شود و نیاز به نوآوری و خلاقیت بیشتری دارد که علاوه بر استخراج مفیدتر مواد معدنی، به طبیعت هم آسیب کمتری بزند. در این زمینه، شرکت BHP به‌عنوان یکی از غول‌های معدنی دنیا پیشگام حرکت نوآورانه و سرمایه گذاری روی استارتاپ ها شده است.

به گزارش اکونگار به نقل از تجارت نیوز،شرکت BHP که در زمینه استخراج از معادن فعالیت می‌کند، برای دوره دوم شتابدهی خود و از طریق شتابدهنده جهانی خود، برای طرح های استارتاپی در حوزه معدن فراخوان داده است.

شرکت BHP، شتابدهنده خود را تحت عنوان BHP Xplor راه‌اندازی کرده که یک برنامه شتابدهی شش ماهه است و هدف آن رشد شرکت‌های اکتشاف معدنی نوآورانه‌ای بوده که در مراحل اولیه قرار دارند.

شرکت BHP به استارتاپ‌هایی که در این فراخوان انتخاب شوند، حداکثر 500هزار دلار کمک بلاعوض در جهت پیشبرد اهداف خود عرضه می کند. همچنین این استارتاپ‌ها می‌توانند در طول دوره شتابدهی از امکانات شرکت ‌BHP مانند دسترسی به مهندسان و تجهیزات آنها استفاده کنند.

در صورتی که استارتاپ‌ها بتوانند ایده خود را عملی کنند، با شرکت BHP همکاری بلندمدت مانند شراکت در پروژه‌ها خواهند داشت. ارسال درخواست برای این فراخوان از 23 آگوست شروع شده تا 11 اکتبر 2023 ادامه دارد.

سونیا اسکارسلی، معاون BHP Xplor گفته است: «ما از موفقیت اولین دوره فراخوان استارتاپ‌ها انگیزه گرفتیم و از شروع جستجوی خود برای گروه بعدی در سال 2024 هیجان زده هستیم. همان‌طور که در دوره اول نمایان بود، BHP Xplor برای افرادی طراحی شده که آماده هستند متفاوت فکر کنند و مرزهای اکتشاف سنتی را پشت سر بگذارند. ما از دیدن فرصت‌های جدید و نوآورانه‌ای که قرار است بررسی شود، هیجان‌زده هستیم و مشتاقانه منتظر ملاقات با افرادی هستیم که می‌خواهند چالش‌ها را پشت سر بگذارند.

در فراخوان اول این شرکت از بین صدها درخواست فقط هفت شرکت پذیرفته شدند که شامل: ایمپکت مینرالز (Impact Minerals)، نوردیک نیکل (Nordic Nickel)، کینروز ماینیگ (Kingrose Mining)، توتوم متالز (privately held Tutume Metals)، باتری معدنی آسیا (Asian Battery Minerals)، (Red Ox Copper) و اکتشاف برنز Crop بود.‌

از سوی دیگر، طبق گزارش سایت PitchBook، بخش BHP Ventures به‌عنوان بازوی سرمایه‌گذاری خطرپذیر گروه BHP که در ملبورن استرالیا مستقر است تا کنون 22 سرمایه‌گذاری انجام داده و در حال حاضر فقط یک خروجی داشته است.

این سرمایه‌‎گذاری‌ها و اهمیت دادن به بخش نوآورانه و استارتاپی از آنجایی در شرکت BHP شدت گرفت که تصمیم گرفتند به‌عنوان یکی از بزرگترین شرکت‌های معدنی جهان از سوخت‌های فسیلی به سمت مواد یا کالاهایی بروند که در آینده به آنها نیاز بیشتری پیدا می‌شود. از زمان انتصاب رئیس فعلی شرکت BHP یعنی مایک هنری، این رئیس به دنبال تمرکز شرکت بر روی فلزات و مواد معدنی بوده و دلیل آن سودبردن از تلاش‌‎های جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‎‌ای و برق‌رسانی به شهرهاست.

بعضی کارشناسان حوزه سوخت و انرژی می‌گویند: این‌ها تغییرات گسترده‌ای هستند و تغییر در فهرست محصولات نشان می‌دهد که می‌توانند در آینده بهتر عمل کنند.

در کنار این تغییر رویکردها، BHP یک برنامه سرمایه‌گذاری 400 میلیون دلاری 5 ساله در زمینه آب و هوا را برای توسعه فناوری‌های کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای که در عملیات خود شرکت تولید می‌شود، معرفی کرده است.

مدیرعامل BHP می گوید: «در طول پنج سال آینده، این فناوری‌ها برای کربن‌زدایی عملیات ما حیاتی است. این سرمایه‌گذاری برای پیداکردن راه‌حل‌های مبتنی بر حفظ طبیعت است.

از سوی دیگر، BHP همکاری خود را با مرکز تحقیقات مواد آهن‌سازی (CIMR) در دانشگاه نیوکاسل با کمک مالی 10 میلیون دلاری استرالیا برای حمایت از تحقیقات جاری در مورد کربن زدایی فولاد گسترش می‌هد.

دکتر دوکینو، استاد دانشگاه نیوکاسل گفته است: «انتشار گازهای گلخانه‌ای ناشی از فولادسازی حدود 7 تا 10درصد از کل انتشار تخمینی جهانی را تشکیل می‌دهد و این صنعت همچنان یکی از دشوارترین بخش‌ها برای کاهش گاز گلخانه‌ای در جهان است. تحقیق و نوآوری نقش مهمی در تسریع انتقال صنعت به آینده کم کربن دارند. برنامه تحقیقاتی گسترده با دانشگاه نیوکاسل، مکمل همکاری های موجود BHP با مشتریان کلیدی فولادسازی ما در چین، ژاپن و کره جنوبی است.

 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه