آسیاناما عرضه اولیه می شود
سهام شرکت تولیدی مخازن گاز طبیعی آسیاناما که در ۱۱ خرداد ۱۴۰۱ با نماد «ناما» در گروه خودرو و ساخت قطعات پذیرش شده بود، در آستانه عرضه اولیه در فرابورس ایران است.
به گزارش اکونگار و به نقل از تجارتنیوز، آسیاناما با نام اولیه تهران شامر در سال ۵۱ تاسیس شد و پس از تصمیمات اخذشده در مجامع سالهای ۶۲، ۷۶ و ۸۶، نام و شخصیت حقوقی آن به ترتیب به قدس پلاستیک، گروه کارخانجات تامین نیازهای افزاری مدارس آسیا و شرکت تولیدی مخازن گاز طبیعی آسیاناما تغییر یافت.
مهدی ملایی معاون اجرایی و عضو هیاتمدیره آسیاناما، تولید مخازن CNG را جزو اهداف اولیه شرکت عنوان کردهداست. به گفته او، در حال حاضر 90 درصد از تقاضای شرکتهای خودروساز داخلی توسط آسیاناما تامین میشود و سهم این شرکت از بازار غیرخودرویی نیز نزدیک به 10 درصد است.
به گفته ملایی خط تولید این شرکت در سال 92 به بهرهبرداری اولیه رسید و اولینبار در سال 97 به کشور قرقیزستان صادرات انجام شد اما اولویت اصلی آسیاناما تامین نیازهای داخلی است.
ملایی با اشاره به اینکه به مرور زمان در این مجموعه مخازن صنعتی تولید شده، گفته است که در دوره کرونا نیز مخازن بیمارستانی تولید و در اختیار بیمارستانها قرار گرفت اما در حال حاضر فعالیت اصلی شرکت تولید، مخازن سی ان جی خودروست.
وضعیت مالی شرکت
گفتنی است شرکت تولیدی مخازن گاز طبیعی آسیاناما در حال حاضر جزو شرکتهای فرعی گروه مدیریت سرمایهگذاری امید بوده و کل سهام آن نیز متعلق به امید است.
سرمایه فعلی این شرکت 105 میلیارد تومان اعلام شده است. گفته شده بعد از عرضه اولیه تلاش شرکت بر آن است که افزایش سرمایه از محل مطالبات و آورده نقدی صورت گیرد.
برای فروش این شرکت پیشبینی 600 میلیارد تومانی شده است. با توجه به عدم قیمتگذاری دستوری در این حوزه، سود شرکت تضمین شده است و بازدهی حداقل 25 درصدی خواهد داشت.
جزئیات گزارش ارزشگذاری
میثم بلگوریان نماینده تامین سرمایه لوتوس پارسیان به عنوان ارزشگذار ناما گفته است: از مهمترین فاکتورها در تمامی گزارشهای ارزشگذاری نرخ تورم است که برای سال 1402 رقم 63 درصد و سال 1403 نیز 30 درصد در نظر گرفته شده است.
بلگوریان با بیان اینکه همچنین نرخ فروش محصولات را به نرخ ورق فولادی وابسته کردهایم، گفت: پیشبینی نرخ فروش هر محصول از حدود 7 میلیون و 200 هزار تومان به ازای هر عدد در سال 1402 به 10 میلیون تومان در سال 1403 میرسد.
به گفته وی میزان تولید مخازن نیز 72 هزار عدد برای 1402 در نظر گرفته شده است و در خصوص درصد بهرهبرداری از ظرفیت اسمی نیز 29 تا 30 درصد در نظر گرفتیم.
عملکرد سود و زیانی آسیاناما
نماینده ارزشگذار، سود خالص این شرکت برای سال 1402 را 163 میلیارد پیشبینی کرد که طبق برآوردها این رقم در سال 1403 به 260 میلیارد تومان میرسد ضمن آنکه حاشیه سود خالص نیز از سال 1403 به بعد به صورت ثابت روی 30 درصد پیشبینیشده است.
بلگوریان میزبان داراییهای آسیاناما را در حال حاضر 960 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: طبق پیشبینیها در سال 1406 داراییهای شرکت دو برابر میشود و به 1850 میلیارد تومان میرسد.