قیمت نفت در آستانه دیدار وزیران اوپک پلاس صعودی شد

قیمت نفت در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی که انتظارات سرمایه گذاران به افزایش عرضه از سوی تولیدکنندگان بزرگ به عنوان نشانه‌ای از قوی ماندن تقاضا برای سوخت با وجود شیوع کرونای اُمیکرون بالا رفت، افزایش یافت.

به گزارش «اکو نگار» و به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت ۴۳ سنت افزایش یافت و به ۷۹ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ضرری که ابتدای معاملات داشت را جبران کرد و با ۳۳ سنت افزایش، به ۷۶ دلار و ۴۱ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص روز دوشنبه بیش از یک درصد صعود کرده بودند.

ویرندرا چائوهان، تحلیلگر شرکت "انرژی اسپکتس" اظهار کرد: عامل شماره یک تاثیرگذار بر قیمتهای نفت در حال حاضر مدیریت بخش عرضه نفت از سوی اوپک پلاس است. در عین حال، اختلالاتی در عرضه لیبی و اکوادور وجود دارد که از قیمتها پشتیبانی می کنند. وی همچنین خاطرنشان کرد: نگرانیها پیرامون تاثیر شیوع اُمیکرون بر تقاضا برای سوخت تخفیف پیدا کرده و برداشت نفت از ذخایر استراتژیک کشورهای مصرف کنده کمتر از حد انتظار بوده است.

اوپک و متحدانش قرار است روز سه شنبه دیدار کنند. ابتدا نشست کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس و سپس نشست وزیران گروه برگزار می شود که هر دو به صورت کنفرانس ویدیویی خواهد بود.

سه منبع آگاه در اوپک پلاس به رویترز گفتند: این گروه احتمالا به برنامه خود برای افزایش ماهانه تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز برای فوریه پایبند می ماند.

تحلیلگران شرکت "آر بی سی کپیتال مارکتس" اظهار کردند: با در نظر گرفتن دورنمای قیمت نفت، فشارهای دولت آمریکا برای افزایش عرضه و عدم محدودیتهای گسترده برای مقابله با شیوع کووید ۱۹، اوپک پلاس بعید است روند فعلی را که از اوت دنبال می کند، تغییر دهد. با این حال ادامه افزایش موارد ابتلا به کووید در برخی مناطق، عدم محدودیتهای کرونایی گسترده احتمالا نگرانیهایی که نسبت به تقاضا برای سوخت در کوتاه مدت وجود دارند را به قوت خود حفظ می کنند.

با وجود شیوع اُمیکرون و تاثیر احتمالی آن بر سفرهای بین‌المللی، اقتصادهایی مانند استرالیا به برنامه‌های بازگشایی اقتصاد خود پایبند مانده اند.

فعالیت کارخانه‌ای در آسیا ماه گذشته که شرکتهای این منطقه افزایش موارد جهانی ابتلا به اُمیکرون را جدی نگرفتند، رشد کرد.

با این حال تحلیلگران هشدار دادند اگر تنش میان غرب و روسیه بر سر اوکراین شدت بگیرد و به عرضه سوخت لطمه بزند یا اگر مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرتهای جهانی پیشرفت کرده و به لغو تحریمهای نفتی منتهی شود، اوپک پلاس ممکن است لازم باشد تاکتیک خود را تغییر دهد.

تحلیلگران شرکت "آر بی سی" اظهار کردند: تصور ما بر این است که این دو رویداد عوامل تاثیرگذار نامعلومی خواهند بود که می توانند به سرعت بر روند قیمتها تاثیر بگذارند و مکانیزم واکنش سریع اوپک پلاس را به بوته آزمون بگذارند.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه