ایجاد تشویش و سونامی در بازار مسکن با آمار نادرست

یک فعال حوزه مسکن گفت: این آمارها از نظر بنده درست نیست و تنها نتیجه آن تشویش، بحران و سونامی در بازار مسکن است. ما به یک پایگاه آماری قوی برای داده‌های بخش مسکن نیازمندیم که تنها منافع ذینفعان بخش مسکن و مافیای این حوزه را تامین نکند.

به گزارش اکونگار به نقل از اعتماد، تازه‌ترین داده‌هایی که مرکز آمار ایران از میزان معاملات بازار مسکن در آبان ماه منتشرکرده نشان می‌دهد تورم ماهانه خانه‌های تهران پس از 4 ماه تجربه نرخ‌های منفی، در آبان‌ماه افزایش یافته و به بالای 1 درصد رسیده است. تورم سالانه نیز به روند افزایشی خود ادامه داده و رکورد 4 ساله خود را به ثبت رسانده است. اما تورم نقطه به نقطه خانه‌های پایتخت در دومین ماه از پاییز 1402 نزولی شده است. هرچند، تورم سالانه آپارتمان‌های تهران نیز در آبان سال جاری به 86.3 درصد رسیده که بالاترین رقم ثبت‌شده از آبان ماه سال 1398 تاکنون است.

به گزارش اعتماد، گزارش مرکز آمار حاکی از آن است که تعداد معاملات واحدهای مسکونی در شهر تهران نسبت به مهر ماه سال گذشته 17 درصد رشد داشته است. در مقابل، میانگین وزنی قیمت هر متر مربع خانه در پایتخت نسبت به اولین ماه از پاییز با 3 درصد افت مواجه شده است. میانگین وزنی قیمت هر متر مربع خانه نیز به 80 میلیون و 600 هزار تومان رسیده است. این رقم در مهرماه برابر با 82 میلیون و 800 هزار تومان بوده است. میانگین حسابی قیمت هر متر مربع آپارتمان مسکونی در تهران نیز به 77 میلیون و 580 هزار تومان رسیده که نسبت به ماه قبل 1 درصد کاهش یافته است. با یک اختلاف آماری فاحش در قیمت‌ها روبرو هستیم.

مجید گودرزی، کارشناس بازار مسکن در مورد تازه‌ترین داده‌های مرکز آمار ایران و رشد 17 درصدی قیمت مسکن در آبان ماه نسبت به اولین ماه پاییز  گفت: یکی از موضوعاتی که بارها به آن اعتراض داشته‌ایم آمارهایی است که از بخش مسکن منتشر می‌شود که اصلا نه منبع آن مشخص است و نه معلوم است بر چه اساسی این ارقام منتشر می‌شود و منافع چه افرادی در آن لحاظ شده است.

گودرزی افزود: ما همواره از نمایندگان مجلس و دادستان کل کشور به عنوان مدعی‌العموم درخواست کرده‌ایم که به این مساله ورود کنند تا روشن شود این آمارها به چه صورت به دست می‌آید چرا که دو سال پیش اتحادیه مشاوران املاک اعلام کرد آمارهایی که در دفاتر ما ثبت قانونی می‌شود نشان می‌دهد قیمت مسکن تا 15 درصد ریزش داشته اما بلافاصله بانک مرکزی و مرکز آمار ایران آماری را منتشر کرده‌اند که قیمت مسکن 15 درصد افزایش داشته. ما با یک اختلاف فاحش در آمارهای ثبت شده در دفاتر و آمارهای رسمی مواجه هستیم که اصلا هم قابل قبول نیست چراکه مرکز آمار ایران و بانک مرکزی تنها آگهی‌هایی که در پلتفرم‌های اینترنتی منتشر می‌شود را ملاک نرخ‌گذاری‌های خود قرار می‌دهد. به یک پایگاه آماری قوی برای داده‌های بخش مسکن نیازمندیم.

این فعال حوزه مسکن در ادامه گفت: این آمارها از نظر بنده درست نیست و تنها نتیجه آن تشویش، بحران و سونامی در بازار مسکن است. ما به یک پایگاه آماری قوی برای داده‌های بخش مسکن نیازمندیم که تنها منافع ذینفعان بخش مسکن و مافیای این حوزه را تامین نکند.

گودرزی با بیان اینکه این قبیل از آمارها جهت‌دار هستند خاطرنشان کرد: متاسفانه آمارهای این دو نهاد رسمی (مرکز آمار ایران و بانک مرکزی) جهت‌دار بوده و واقعی نیستند و حتی اتحادیه مشاوران املاک هم این آمارها را قبول ندارد و می‌گوید با واقعیت بازار اختلاف زیادی دارد و عموما هم این آمارها با وقفه‌های طولانی مدت اعلام می‌شود و به محض آنکه قیمت مسکن نزولی می‌شود آمارهای رسمی به منظور ایجاد جو روانی منتشر می‌شوند.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه