اهمیت رشد تولید نوآورانه درصنعت خودرو
امروزه مشتریان خودروهای تولید داخل خواستار ارائه محصولات جدید، افزایش کیفیت و توان رقابتی تولیدات داخلی با مشابه خارجی هستند.
به گزارش اکونگار به نقل از روزنامه صمت، شهرام شیرکوند،پژوهشگر اقتصاد تولید در یادداشتی نوشت:رشد تولید نوآورانه در صنعت خودرو از اهمیت زیادی برخوردار است و تاثیرات مثبتی در اقتصاد کلان یک کشور دارد. رشد و توسعه تولید محصولات جدید در خودروسازی از سویی منجر به نوآوری و بروزرسانی فناوریها صنعت خودرو و بهدنبال آن ارتقای کارآیی، ایمنی و پایداری خودروها میشود و از دگر سو با ارائه محصولات جدید و متنوع، رقابتپذیری در بازار خودرو بهوجود خواهد آورد و رونق بازار خودرو سبب ایجاد اشتغال در زمینههای مختلف از جمله تولید، تحقیق و توسعه، طراحی، بازاریابی و خدمات پس از فروش میشود.علاوه بر آنچه گفته شد رشد تولید نوآورانه و باکیفیت در این صنعت میتواند بازارهای جدیدی را در خارج از کشور بهوجود آورد و صادرات را افزایش دهد. صنعت خودروسازی ایران که رکن دوم اقتصاد ملی و یکی از موثرترین بخشها در حرکت به سمت
توسعه اقتصادی و از جمله بخشهای زیربنایی اقتصادی کشور است، بهطور مستقیم فرآیند توسعه و اقتصاد کلان یک کشور را تحت تاثیر قرار میدهد و از عوامل مهم توسعه کسبوکار و اقتصاد کشور است؛ بنابراین تحقیقات در طراحی تولید محصولات جدید در شرکتهای خودروساز داخلی (سواری و تجاری) نقش مهمی در خودکفایی و رشد تولید قطعه و محصول و ارتقای کیفی تولید ملی کشور دارد. طبق آمار و ارقام موجود، بخش تولید کشور «بهویژه صنعت خودروسازی» تاثیر بسزایی در اشتغالزایی، فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی دارد و به این سبب توجه به ایجاد زیرساختهای پژوهش در صنایع خودروسازی کشور از اولویت خاصی برخوردار است.
امروزه مشتریان خودروهای تولید داخل خواستار ارائه محصولات جدید، افزایش کیفیت و توان رقابتی تولیدات داخلی با مشابه خارجی هستند، اما باید در نظر داشت که صنایع داخلی زمانی امکان تحقیقات در جهت افزایش کیفیت را خواهند یافت که از توان مالی و سرمایهای قابلقبولی برای توسعه پژوهشها و تولید نوآورانه محصولات بهرهمند باشند.همانطور که شناسایی بسترهای موجود برای رونق بخشیدن به تولید ملی در سطح خرد و کلان اهمیت دارد، پژوهش نیز نقش مهمی در رشد و توسعه، خودکفایی، ارتقای کیفی محصولات خودروسازان داخل دارد. درحالحاضر موضوعات زیادی امر تحقیق و پژوهش در سطح کشور و شرکتهای تولیدی را با رکود نسبی و مشکلات جدی مواجه کرده که مهمترین آنها عبارت است از ارتباط ضعیف مراکز تحقیقاتی و علمی باصنایع، پایین بودن میزان انگیزه برای انجام تحقیقات، نبود بودجه کافی و عدم سیاستگذاری مشخص و متمرکز در پژوهش. بنابراین تلاش برای تغییر این فضا در صنعت خودروسازی بهعنوان یکی از صنایع جامع کشور ملموس است تا گامهای علمی برای توسعه محصولات با اتکا به تحقیقات ژرفنگر و مطالعات کاربردی برداشته شود و اهداف توسعه همهجانبه بهتدریج جامه عمل بپوشد. برای بهرهگیری از آنچه در اصطلاح تحقیق و پژوهش نامیده میشود، ضرورت دارد که بازخورد پژوهشهای انجامشده در بخشهای مختلف صنایع خودروسازی را ببینیم و موانع موجود بر سر راه تحقیقات زیربنایی و تولید محصولات جدید را نشانهگذاری و برطرف کنیم.