عبور از بن بست مدیریت دولتی در خودروسازی با فرمان کروز

صنعت خودروسازی کشور را نمی‌توان مستقل از دولت‌ها دانست و به واقع ناکارآمدی مدیرت دولتی در اقتصاد است که ایران خودرو و سایپا را به این حال و روز انداخته است؛

به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا، صنعت خودروسازی کشور را نمی‌توان مستقل از دولت‌ها دانست و به واقع ناکارآمدی مدیرت دولتی در اقتصاد است که ایران خودرو و سایپا را به این حال و روز انداخته است؛ این دو خودروساز، سال‌هاست با مشکلات عدیده‌ای از جمله زیان‌دهی، کیفیت پایین محصولات، بدهی‌های سنگین و ساختار ناکارآمد رو‌برو هستند. دولت نیز بار‌ها تلاش کرده است با تزریق منابع مالی و تغییر مدیریت، این شرکت‌ها را از وضعیت بحرانی خارج کند، اما این اقدامات هیچ‌وقت نتیجه نداشته است.

 نماد انحصار دولتی و مدیریت ناکارآمد، ارابه تهدید جان شهروندان و خالی کردن جیب آنان در شرایطی با هماهنگی سران قوا سرانجام پس از سه دهه به بخش خصوصی واگذار شد که این امید را در دل زنده کرد بلکه ایران خودرو به آغاز مردم باز گردد و آغوشش تکیه گاه ایمنی باشد برای شهروندان. بخش خصوصی که امروز سکاندار ایران خودرو شده پیشتر توانایی خود را در اداره گروه بهمن نشان داده است طوری به همان میزان که عموم از محصولات ایران خودرو دل چرکین هستند با آرامش خاطر پشت فرمان گروه بهمن می‌نشینند. 

مخالفت ۱۴۰ نماینده مجلس با واگذاری ایران خودرو به کروز

وقتی چنین مدیریت کارآمدی در عرصه خودروسازی کشور وجود دارد و می‌توان راه را برای ورود بخش خصوصی واقعی به اقتصاد کشور هموار کرد و غول خودروسازی کشور به الگویی موفق برای خصوصی‌سازی تبدیل شود، سنگ‌اندازی برخی نمایندگان و جریانات خاص در این راه نگران کننده است. 

پرسش‌هایی بی پاسخ

بر پایه آمارها ایران خودرو چیزی جز ضرر و زیان برای خودش، دولت و عموم مردم نداشته است اصرار بر مدیریت دولتی و انحصاری آن از کجا نشات می‌گیرد؟ آیا به دنبال خصولتی بودن ایران خودرو هستند؟ می‌خواهند همچنان حیاط خلوتی باشد برای برخی گروه های سیاسی و تزریق نیروهای سفارش ناکارآمد در بدنه آن!؟  ایران خودرو پیشتر چه گلی به سر خودش، دولت و مردم زده است که ورود بخش خصوصی به آن چنان باعث نگران برخی شود که انواع و اقسام ابربحران ها و مشکلات کشور را یک به یک فراموش کرده و  سه تن از وزرای کابینه را به مجلس احضار کنند که جلوی این خصوصی‌سازی را بگیرند!؟

از طرفی می‌توان گفت صنعت خودروسازی کشور را نمی‌توان مستقل از دولت‌ها دانست و به واقع ناکارآمدی مدیرت دولتی در اقتصاد است که ایران خودرو و سایپا را به این حال و روز انداخته است؛ این دو خودروساز، سال‌هاست با مشکلات عدیده‌ای از جمله زیان‌دهی، کیفیت پایین محصولات، بدهی‌های سنگین و ساختار ناکارآمد رو‌برو هستند. دولت نیز بار‌ها تلاش کرده است با تزریق منابع مالی و تغییر مدیریت، این شرکت‌ها را از وضعیت بحرانی خارج کند، اما این اقدامات هیچ‌وقت نتیجه نداشته است.

کارنامه‌ای برای عبور از بن بست

شرکت کروز یکی از بزرگترین و اصلی‌ترین تامین‌کنندگان قطعات خودرو در ایران است که سال ۱۳۶۱ تأسیس شد. این شرکت پس از ۳۰ سال توانست به بزرگترین تولیدکننده قطعات مختلف خودرو تبدیل شود. شرکت کروز به عنوان یکی از بازیگران اصلی صنعت خودرو، در شرایط تحریم و مشکلات اقتصادی، به تامین قطعات مورد نیاز خودروسازان کمک کرده است. این شرکت هفت سال نیز مدیریت گروه بهمن را برعهده داشته و توانمندی‌های خود را به خوبی به اثبات رسانده است. در حالی که چند دهه مدیریت دولتی در خودروسازی انواع و اقسام اقدامات دولت برای اعتلای کیفی محصولات این شرکت هیچ ثمری نداشت، مدیریت بخش خصوصی را می‌توان راهی برای فرار از این بن بست دانست؛ دست کم می‌توان امیدوار بود ایران خودرو دیگر جای جریانات سیاسی کشور از اصولگرا و اصلاح‌طلب و این اواخر پایداری‌ها نیست که حاضر نبودند کلید مدیریت ایران خودرو را تحویل بدهند و کار به کلانتری کشید! 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه