امید خودروسازان به بودجه / بورس آبان را مثبت به پایان رساند
شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با رشد ۰.۱۱ درصدی مواجه شد و به سطح ۲ میلیون و ۲۰ هزار واحدی رسید.
به گزارش اکونگار، امروز شاخص کل بازار با افزایش بیش از 2هزار واحدی به 2میلیون و 020 واحد دست یافت. شاخص کل هموزن نیز با کاهش بیش از 3هزار واحدی به 703هزار و 544 واحد رسید.
نمادهای فشستا، اخابر، وری، شپنا و ومها در صدر مثبتسازان شاخص کل بودند.
فلزات اساسی، انبوه سازی و خودرو به ترتیب با ارزش معامله 601میلیارد تومان، 365میلیارد تومان و 358میلیارد تومان برترین صنایع امروز بودند که بیشترین ارزش معامله را داشتند.
تعداد نمادهای مثبت امروز بازار 421 و تعداد نمادهای منفی 384 بوده است.
نمادهای وآتوس، خفولا، فنرژی، رفاه، شتهران و کورز بیشترین صف فروش و نمادهای کرومیت، فصبا، ثاخت، خمهر، نطرین و گشان بیشترین ارزش صف خرید را داشتند.
ارزش معاملات خرد بازار سهام نیز به ۴۱۰۰ میلیارد تومان رسید.از این مقدار ۲۰۰۰میلیارد تومان متعلق به بورس، ۱۶۰۰میلیارد تومان متعلق به بازار فرابورس و ۵۰۰ میلیارد تومان متعلق به صندوقهای سهامی بوده است.
حقیقیها در پایان معاملات امروز ۱۸۹ میلیارد تومان پول به بورس وارد کردند.
سرانه خرید اشخاص حقیقی نیز در پایان معاملات به ۲۱.۹ میلیون تومان و سرانه فروش آنها به ۱۷.۹میلیون تومان رسید.
در این رابطه احسان میر محسنی، کارشناس بازار سرمایه به «اکونگار» گفت: رشد کم رمق بورس در روزهایی که باید بازار سرمایه شکوفا میشد، نشان از تاثیر رکود اقتصادی بر تمامی بازارهای مالی است.
وی با اشاره به اینکه، در بودجه سال جاری قیمت نفت به یورو دیده شده است و این موضوع نشان از تلاش دولت برای کمرنگ شدن دلار در اقتصاد کشور دارد، گفت: در بودجه سال 1403 دولت تمرکز جدی بر روی درآمدهای مالیاتی دارد و اگر معافیت های مالیاتی تجدید ارزیابی خودروسازان سه ساله شود، خودروییها روند بهترین خواهند داشت.
وی ادامه داد: زمزمههای این خبرها گروههای خودرویی را مثبت کرد، حال اینکه دولت تصمیم بگیرد حمایتهای بیشتری از صنعت خودرو داشته باشد، شاهد شکوفایی نمادهای گروه خودرویی خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه، بازار ارز در یک سکون جدی به سر میبرد، از سوی دیگر بازار طلا و سکه راکد شده است، گفت: رکود در بازارهای مالی همیشه خطرناک است. این رکودها ناشی از یک سیاست تحمیل شده است که میتواند جذابیت بازارهایی مانند بورس را هم به خطر بیندازد.
وی ادامه داد: آنچه که در صنایع بورسی بزرگ مشاهده میشود این است که شرکتها سیگنال خاصی دریافت نمیکنند و در روند اصلاح قرار دارند. از آنجایی که گزارشهای شش ماهه چشمگیری منتشر نشده است، نمیتوان انتظار رشد قابل توجه این نمادها را داشت.
میر محسنی، تاکید کرد: شرکتهای معدنی، پالایشی و فولادی هم به دلیل گزارشهای نسبتا ضعیف و ادامه بقا به کمک دولت در مسیر اصلاح قرار دارند و در میان مدت انتظار نوسان شدیدی از آنها وجود ندارد.
وی در پایان تصریح کرد: بازار بیشتر حول محور نقدینگی خرد میچرخد، به همین دلیل است که وقتی شاخص رشد میکند بازهم کم رمقی بورس کاملا مشخص است. وقتی قیمتهای جهانی کم نوسان هستند باید پتروپالایشیها در یک روند صعودی قابل توجه قرار گیرند، اما ورود سیگنالهای منفی و حضور کمرنگ سرمایهگذاران در بازار رشد بورس را هم کم رمق کرده است.