بیات کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با «اکونگار»:

تعطیلی احتمالی بورس سیگنال منفی به بازار می‌دهد/ پیش بینی عوامل موثر بازار

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: ریزش‌هایی که در بورس اتفاق افتاد در حد و اندازه‌ای نیست که باعث تعطیلی بازار شود.

به گزارش اکونگار، بازار سرمایه از آغاز جنگ غزه نوسانات جدی را تجربه کرده است. روز یکشنبه بازار با ریزش 50هزار واحدی شاخص، کانال 2میلیونی را از دست داد و سراسر سرخ پوش شد. از دست رفتن سرمایه‌ها و رکورد خروج پول حقیقی از بازار واکنش‌های جدی را به دنبال داشت. 

سرخ پوشی سراسری بازار و احتمال تداوم آن، زمزمه‌های تعطیلی بازار در روز دوشنبه را جدی‌تر کرد، اما رییس سازمان بورس در واکنش به این موضوع گفت: درباره تعطیلی بورس ایران در این شرایط باید در شورای عالی بورس تصمیم‌گیری شود. 

مجید عشقی با اشاره به دلیل افت شاخص بورس، اظهار داشت: افت و خیز شاخص به عوامل متعددی بستگی دارد اما این روزها به دلیل ریسک سیاسی که به وجود آمده یه دلیل شرایط ریسک سیستماتیک، بازار سرمایه به آن عکس‌العمل منفی نشان داده‌ و قطعا کنترل خواهد شد. او با اشاره به تعطیلی بورس استانبول گفت: درباره تعطیلی بورس ایران در این شرایط باید در شورای عالی بورس تصمیم‌گیری شود.

پس از اظهار نظرهای عشقی، در رابطه با تعطیلی بازار، وعده تزریق 6هزار میلیاردتومانی سرمایه از سوی صندوق توسعه ملی به بورس، منجر به سبزپوشی بازار در روز گذشته شد.  

 احمد بیات کارشناس بازار سرمایه در این رابطه به «اکونگار» گفت: ریزش هایی که در بورس اتفاق افتاد در حد و اندازه ای نیست که باعث تعطیلی بازار شود. ریزش های دو درصدی در واکنش به اتفاقات بیرونی بخصوص اخباری که درباره جنگ می رسد طبیعی است.

او معتقد است: تعطیلی بورس اتفاقا برعکس عمل خواهد کرد. به همین خاطر هم تاکید دارم که در شرایط امروز نباید بورس را تعطیل کرد. این خبر یعنی تعطیلی بورس می تواند عامل منفی در بازار باشد و می تواند به بازار سیگنال بدهد که وضعیت بسیار نامطلوب است بنابراین این مساله می تواند ترس را در وجود سرمایه گذاران بیشتر کند.

دلیل ریزش در بازار سهام

بیات علت ریزش‌های اخیر بورس را اتفاقات سیستماتیک دانست و گفت: اخبار منفی می‌تواند در کوتاه مدت بازار را دچار تنش کند. به نظرم اگر مسئولان اجازه دهند بازار به صورت طبیعی کار خود را انجام دهد مسیر خود را بهتر پیدا خواهد کرد. دخالت های دستوری برای کنترل ریزش بازار قطعا نتیجه مطلوب و مثبتی به دنبال نخواهد داشت. 

او در پاسخ به اینکه چرا به رغم وعده‌های داده شده، بازار نتوانست به رشد مورد نظر دست پیدا کند اظهار کرد: ابتدا باید دید منظور از انتظار چیست. شاخص را اگر در نظر بگیریم سال گذشته تا اردیبهشت ماه امسال رشد 50 یا 60 درصدی داشته و شاخص از 1500 به 2500 واحد رسیده است. اینکه انتظار ثبات داشته باشیم انتظار منطقی خواهد بود. اما نه رشدهای جهشی مورد انتظار سهامداران حرفه ای ست و نه ریزش هایی که امروز شاهد هستیم. ثبات در بازار می تواند ایده آل سرمایه گذاران باشد. 

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: هیچ یک از بازارها رشد مداوم ندارند و داشتن نوسان در همه بازارها طبیعی ست. هنر دولت این است که نوسانات را کم کند و ثبات نسبی بر بازارها حاکم کند.

سرمایه گذاران به اخبار تزریق منابع بی‌اعتماد شدند

او تاثیر تزریق منابع صندوق توسعه بر بازار را بسیار اندک دانست و متذکر شد: این اخبار تا یک زمانی می توانست به لحاظ روانی اثری کوتاه مدت بر بازار بگذارد و بازار را ترغیب به خرید کند اما امروز بازار به این اخبار نیز واکنش نشان نمی دهد و نسبت به این اخبار هم بی اعتماد شده اند.

بیات اذعان کرد: پیش بینی کوتاه مدت دقیقا تابع اخبار است بخصوص اخبار جنگ می تواند بر بازار اثر بگذارد اما در بلندمدت بازار رو به رشد است به هر حال بسیاری از سهام امروز ارزنده است و پی به ای ها اغلب پایین است. جایگزینی ها را که در نظر می گیریم وضعیت بیشتر شرکت ها مطلوب است و در کل همه عوامل موثر بر بازار نشان دهنده این است که در بلندمدت بازار رو به رشد خواهد بود.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه