بدهی ۴۵هزار میلیارد تومانی دولت به گندمکاران
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور از وضعیت پرداخت مطالبات و وعدههای دولت گلایه کرد.

به گزارش اکونگار به نقل از خبرفوری، سال زراعی جدید در راه است، کشاورزان به خصوص گندمکاران باید از ابتدای پاییر اقدام به کاشت محصول کنند؛ اما خبرها حاکی از آن است که قیمتگذاری محصولات کشاورزی به خصوص گندم در پاستور بینتیجه مانده و دولت قصدی برای اعلام نرخهای تضمینی ندارد.
پیش از این قرار بود دولت در مردادماه نرخ محصولات کشاورزی را اعلام کند؛ اما برهم خوردن پیاپی جلسات و عدم حضور مدیران دولتی در جلسات رسیدگی به وضعیت کشاوزران، رنج آنان را دوچندان کرد.
علی قلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران در خصوص آخرین وضعیت مطالبات گندمکاران اظهار کرد: متاسفانه انگار قانون حرمت ندارد. در قانون خرید تضمینی حساب همه مشخص شدهاست. از وظیفه شورای قیمتگذاری تا زمان اعلام قیمتها. سازمان مدیریت و برنامهریزی باید ظرف ۲۴ ساعت پس از تحویل گندم گندمکار یا سایر محصولات، مطالبات را پرداخت کند.
با گذشت ششماه از وعده دولت، مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است
وی افزود: بعد از گذشت شش ماه هنوز مطالبات ما پرداخت نشده که این موجب بیاعتمادی نسبت به دولت در بین گندمکاران و کشاورزان شده است. قرار بود تا پایان مرداد قیمت محصولات اعلام شود تا کشاورز بداند چه محصولی را بکارد و برای سال زراعی آینده تصمیم بگیرد. الان سال زراعی شروع شده اما متاسفانه هنوز به نتیجه نرسیدهایم.
ایمانی تصریح کرد: از ابتدای فصل برداشت تاکنون دولت از ۱۵۵ هزار میلیاردی که به گندمکار بدهکار بوده، ۱۱۰ هزار میلیارد پرداخت کرده و ۴۵ هزار میلیارد باقی ماندهاست. بانکها بدون توجه به این موضوع علاوه بر ۲۳ درصد سود، ۶ درصد جریمه تاخیر نیز از کشاورز دریافت میکنند. در قانون بیان شده اگر دولت بدهی خود را ظرف ۲۴ ساعت پرداخت نکرد باید تاخیرات را به نرخ روزشماری که بانک مرکزی اعلام میکند به کشاورز پرداخت کند، اما از زمان تصویب قانون خرید تضمینی تاکنون هیچ دولتی ریالی بابت این تاخیرها به کشاورز پرداخت نکرده است.
کشاورزان بهای کالای خود را از دولت میخواهند
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران کشور گفت: ما کشاورزان امسال علیرغم خشکسالی و تنگناهای اقتصادی ۱۰ میلیون و ۳۳۰ هزار تن تولید کردیم و تحویل دولت دادیم. بهای کالای خود را از دولت میخواهیم. اگر ما این کالا را به دولت نمیدادیم باید از کشاورز خارجی خریداری و برخط پرداخت میکرد تا گندم وارد کشور شود. خرید گندم ما از ۷ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسید، اما متاسفانه حمایتهای لازم از جامعه گندمکار و کشاورز ضعیف است.
دولت پایبند وعدههای خود نیست
وی با انتقاد از عدم پایبندی به وعدهها، گفت: قیمت خرید تضمینی امسال در شورای قیمتگذاری مصوب و قرار شد ما اعلام نکنیم. براساس قانون قیمت باید یک هفته پس از تصویب در شورای رقابتگذاری توسط رئیس شورا که وزارت جهاد کشاورزی است، ابلاغ شود که باید چهارشنبه هفته گذشته اعلام میشد، اما انجام نشد تا کشاورز بتواند برای آینده خود تصمیم بگیرد و بداند کدام محصول را بکارد.