کارگران مخالف طرح«استاد-شاگردی»/ امنیت شغلی در خطر

نماینده کارگران در شورای عالی کاردرباره اجرای طرح "استاد-شاگردی"گفت: تشکل‌های کارگری به خاطر سواستفاده برخی کارفرمایان با اخراج راحت کارگران مخالف اجرای این طرح هستند.

به گزارش اکونگار به نقل از تسنیم، دولت با تقدیم برنامه هفتم توسعه به مجلس سند توسعه کشور برای چهار سال آینده را تدوین کرد. در این سند توسعه‌ای مسایل مختلف اقتصادی به صورت گسترده تغییر یافته است. یکی از مواردی که در برنامه هفتم توسعه صدای اعتراض کارگران و کارشناسان حوزه کارگری را بلند کرده است، طرح استاد-شاگردی است. دولت برنامه دارد تا نظام استاد-شاگردی را احیا کند. 

بند الحاقی 2برنامه هفتم توسعه چه می‌گوید؟

دولت در بند الحاقی 2برنامه هفتم توسعه آورده است که به منظور ترویج نظام استاد-شاگردی و ارتقای مهارت آموزی، بنگاه‌ها و اصناف دارای حداکثر چهار نفر شاغل بیمه شده در پایان شهریور 1402، می‌توانند تا حداکثر چهار نفر را با پرداخت دستمزد توافقی و بدون الزام به پرداخت حق بیمه بیکاری و بازنشستگی و صرفاً با پرداخت حق بیمه درمان و از کار افتادگی به‌کارگیری نمایند. به‌کارگیری اشخاص موضوع این بند برای هر فرد حداکثر دو سال و مشروط به حفظ تعداد شاغلین بیمه شده در تاریخ صدر این بند توسط بنگاه یا صنف در مدت استفاده از مزایای این بند است.

مخالفت جدی مجمع عالی نمایندگان کارگری با طرح استاد-شاگردی

محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به طرح "استاد-شاگردی"در برنامه هفتم توسعه گفت: مجمع عالی نمایندگان کارگران مخالف جدی طرح استاد شاگردی است.

خطر جدی برای امنیت شغلی کارگران 

 وی با انتقاد از عدم اجرای ماده 7قانون کار گفت:کارگران امنیت شغلی ندارند، اما با اجرای این طرح نیز دیگر امنیت شغلی برای کارگر باقی  نمی‌ماند. کارفرما به راحتی شرایط اخراج کارگران را دارد. کارگری که هر 2سال یکبار از سوی کارفرما اخراج و در محیط کار دیگری مشغول فعالیت شود نه بیمه‌ای داشته باشد نه قرارداد درستی داشته باشد، چگونه می تواند با روحیه قوی کار کند.

استاد-شاگردی روش مهارت‌آموزی مناسب برای کارگران نیست

 نماینده کارگران در شورای عالی کاربا اشاره به ضرورت مهارت آموزی گفت: کارگر ماهر بیکار نمی ماند. اما روش مهارت آموزی استاد شاگردی نیست. در کشورهای توسعه یافته افرادی که فارغ التحصیل می شوند باید یک مهارت فرا گرفته باشند و نسبت به این مسئله نظارت می شود. در نظام قدیم کشور نیز یک روز در هفته در مقطع متوسطه دانش آموزان باید سر کار می رفتند و حرفه ای می آموختند و نظارت از طریق مدرسه به طور منظم انجام می گرفت و نتیجه آن بعد از گذشت چند سال این بود که حداقل در کاری که به آن تمایل و علاقه داشت و آن را انتخاب کرده بود بدون هیچ اجباری وارد بازار کار می شد.

مهارت‌آموزی باید از دانش‌آموزان آغاز شود

تاجیک اظهار  داشت:  اکنون نیز این روش در کشورهای توسعه یافته هم انجام می شود. دانش آموزان باید حتماً در دوران متوسطه یک شغل یا حرفه را بیاموزند، ولی متأسفانه در نظام جدید این موضوع حذف شده است.  وزارت کار و متولیان مربوطه در دهه اخیر دو طرح استاد-شاگردی و کارورزی را ارائه کردند که تشکل‌های کارگری به خاطر سوء استفاده برخی کارفرمایان از این طرح با آن مخالفت  هستند.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت اکونگار هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد