درخواست تعیین سقف سهمیهبندی واردات برنج
اعضای کمیسیون واردات اتاق ایران خواستار تعیین سقف سهمیهبندی واردات برنج و تسویهحساب معوقات ارزی واردکنندگان هستند.
![](https://cdn.econegar.com/thumbnail/5rrZc7OjkOD2/QVTJVoyf7Fy8v7V9bFdYMrs-FF6TLTNVauHO7IQftiqZh21K2NitvWDMGria3oJU-MuNnAirgE_zcuaw-MeSSpwr3TDd7_caSH6S2vwvYiC_AfaWDn3E5zH2PNtoSybV/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA+%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AC.jpg)
به گزارش اکونگار به نقل از اتاق ایران آنلاین، تعدادی از اعضای کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران با مشاور رئیسجمهور، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و نماینده مجلس در نهاد ریاست جمهوری دیدار کردند. اعضای کمیسیون در این نشست، تعیین تکلیف درباره سقف سهمیهبندی واردات برنج و همچنین تسویه معوقات ارزی واردکنندگان را خواستار شدند.
در حال حاضر واردکنندگان برنج با مسئله سهمیهبندی برای واردات مواجه هستند. این سهمیهبندی از طرف بخش خصوصی مورد تأیید است؛ اما آنچه به اعتقاد آنها باید اتفاق بیفتد و در غیر این صورت ناعدالتی در روند واردات را شاهد خواهیم بود، تعیین سقف برای واردات این محصول است.
افزایش شدید هزینههای خانوار/اعلام قیمت جدید روغن، برنج، گوشت و مرغ+جدول
به باور آنها به منظور تعریف یک محیط عادلانه، سقف سهمیه واردات برای هر شرکت یا هلدینگ باید مشخص شود.
در این بین احمدرضا فرشچیان، رئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران به دو مشکل اساسی واردکنندگان کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: این گروه با مسئله سهمیهبندی در واردات و معوقات ارزی مواجه هستند. در حقیقت تا زمانی که سقف سهمیهبندی واردات برنج مشخص و معوقات ارزی واردکنندگان پرداخت نشود، چالشهای این بخش باقی خواهد ماند.
این فعال اقتصادی با توجه به جمعبندی انجام شده بین اعضای کمیسیون، پیشنهاد داد: برای تسویهحساب معوقات ارزی واردکنندگان میتوان طبقهبندی انجام داد و به ترتیب، این معوقات را پرداخت کرد.
او ادامه داد: این طبقهبندی را باید با توجه به مقیاس و اندازه بنگاهها انجام داد. به این ترتیب که با توجه به کمبود ارز در کشور در مرحله اول با شرکتهای کوچک تسویهحساب کامل صورت گیرد، تا امکان بقا و ادامه فعالیت به دلیل عدم دسترسی به منابع مالی از آنها سلب نشود، در مورد شرکتهای متوسط تا 50 درصد تسویهحساب صورت گیرد و در مورد بنگاههای بزرگ تا سقف 25 درصد.
در ادامه کریم اخوان، رئیس انجمن واردکنندگان برنج ضمن تأکید بر موافقت فعالان اقتصادی با سهمیهبندی، در نظر نگرفتن سقف واردات برای برنج را عاملی برای توزیع ناعادلانه سهمیه ارزیابی کرد.
او پیشنهاد داد: برای تعریف یک محیط عادلانه لازم است سقف سهمیهبندی واردات برای هر شرکت و هلدینگ مشخص شود تا فضای رقابتی برای کلیه واردکنندگان وجود داشته باشد و سهم بازار به صورت متوازن توزیع شود.
به باور اخوان در نظر گرفتن سقف 10 درصدی برای هر شرکت و سقف 15 درصدی برای هلدینگها مؤثر خواهد بود.
رئیس انجمن واردکنندگان برنج در ارتباط با معوقات ارزی واردکنندگان نیز ضمن تأکید بر ضرورت افزایش سهم وزارت کشاورزی از ارز تخصیصی برای واردات کالاهای اساسی، بر اهمیت تسویهحساب مطالبات ارزی فعالان اقتصادی تأکید کرد.
در این نشست معصومه آقاپور، مشاور رئیسجمهور در امور همکاریهای اقتصادی، شهرزاد مشیری، سرپرست معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی، هومن فتحی، مدیرکل دفتر امور بینالملل وزارت کشاورزی، عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی، نماینده مجلس، داوود رنگی، نایبرئیس کمیسیون مدیریت واردات اتاق ایران، محمدعلی کمالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران کشور و فرهاد آگاهی، رئیس انجمن تأمینکنندگان فرآوردههای خام دامی حضور داشتند.