«اکونگار» از چهارمین نشست کمیته مزد گزارش می‌دهد:

بررسی سبدمعیشتی از ۲۹ بهمن / تغییرات عمده در سبد غذایی وزارت بهداشت

رییس کمیته دستمزد خبر داد که در جلسه روز گذشته کمیته مزد باز هم بحث سبد معیشتی مطرح نشد. با این وجود و با در نظر گرفتن وضعیت مزدی و تورمی که طبقات پایینی جامعه را تهدید می‌کند باید منتظر ماند و دید چه میزان حداقل دستمزد برای کارگران تعیین خواهند کرد و آیا سال آینده به عدالت مزدی خواهیم رسید؟

به‌گزارش اکونگار: ماراتن شورای عالی کار که همه ساله در ماه‌های پایانی سال شروع به کار می‌کند امسال همانند سال‌های گذشته حواشی بسیاری دارد و باید حداقل دستمزد کارگران را در سال آینده که پیش‌بینی می‌شود سال سختی باشد محاسبه کند. اعمال نفوذ دولت در تصمیمات این شورا به یکی از اعتراضات جامعه کارگری تبدیل شده است به‌نوعی که سال گذشته نمایندگان کارگری پای مصوبه مزدی را امضا نکردند ولی بدون توجه به آنچه سه‌جانبه‌گرایی نام دارد دستمزدها پرداخت شد. دولت در ایران بزرگترین کارفرما محسوب می‌شود به‌همین دلیل تلاش در پایین نگه‌داشتن حداقل مزد دارد. پیش از این میانگین هزینه سبد معیشت کارگران براساس تورم منتهی به مهرماه و باتوجه به‌شاخص‌های زندگی و معیار اندازه‌گیری مرکز آمار ایران، عدد ۲۷ میلیون و ۶۵۰ هزار تومان اعلام شده بود ولی هنوز قیمت‌های جدید محاسبه نشده است در عین حال وزارت بهداشت هم باید سبد غذایی جدیدی را ارئه دهد. باید دید باتوجه به‌شعارهای پیوست عدالت «احمد میدری» که می‌خواهد حقوق‌ها را به مرز عدالت برساند چه سرنوشتی در انتطار حداقل بگیران است. در ادامه به آخرین جلسه کمیته مزد خواهیم پرداخت.

 

بررسی سبد معیشت از هفته آینده

«محسن باقری»، رییس کمیته دستمزد شورای عالی کار با اشاره به جزییات برگزاری چهارمین نشست کمیته دستمزد به خبرگزاری دانشجویان ایران می‌گوید: «در این جلسه نمایندگان گروه کارگری، کارفرمایی، وزارت صمت، وزارت اقتصاد و وزارت کار حضور داشتند و بحث‌های تکمیلی در مورد بحث مسکن و درمان که جلسه قبل صحبت شده بود، صورت گرفت. نهایتا گروه کارگری و کارفرمایی قانع نشدند. گروه کارگری معتقد است که سازمان تامین اجتماعی باید درمان رایگان به کارگران ارائه دهد و دولت هم مسکن ارزان قیمت در اختیار کارگران و روستاییان بگذارد البته این مسایل از سوی کارفرماین مطرح شد. نظر گروه کارفرمایی در جلسه این بود که سهم مسکن از هزینه‌های زندگی ۳۰ درصد است و این سهم کارفرمایان نیست و باید دولت آن را بپردازد لذا در جلسه تاکید داشتند که از سهمشان کم شود و دولت هم در تامین مسکن خانوار کارگری سهم داشته باشد.»

رییس کمیته مزد در مورد دیگر موارد مطرح شده اضافه می‌کند: «درخواست نمایندگان کارگری در این جلسه ورود کمیته مزد به محاسبات سبد معیشت بود. باتوجه به تعطیلی جلسه هفته آینده که ۲۲ بهمن ماه است، محاسبه هزینه سبد معیشت کارگران به ۲۹ بهمن ماه موکول شد.»

 

سبد وزارت بهداشت تغییر می‌کند

او هچنین از توزیع جداول سبد هزینه معیشت وزارت بهداشت در این جلسه خبر می‌دهد و می‌گوید: «اوراقی در خصوص آمار مسکن و شاخص CPI و سبد غذایی ایرانیان مصوب ۱۴۰۳ وزارت بهداشت که به پیشنهاد «انستیتو تغذیه» بود در بین ما توزیع و مقرر شد شرکای اجتماعی با همراهی یکدیگر نظرات خود را روی سبد اعمال و در جلسه آینده اعداد و ارقام استخراج شده را ارائه دهند. سبد وزارت بهداشت تغییراتی داشته است. کاهش وزنی در برخی اقلام مشاهده می‌شود و برخی اقلام نیز اضافه و جابه‌جا شده است که باید بررسی و مطالعه کنیم و پس از آن نمودارها و جداول هزینه را مشخص و اعلام می‌کنیم. ۲۹ بهمن ماه به‌طور جدی به مبحث محاسبه هزینه سبد معیشت ورود خواهیم کرد و شرکای اجتماعی با عدد محاسباتی خود وارد می‌شوند.»

این فعال کارگری میانگین هزینه سبد معیشت کارگران بر اساس تورم منتهی به آذرماه را ۲۹ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان اعلام کرده و اضافه می‌کند: «تا دو هفته آینده نتیجه مطالعات و جلسات کارشناسی را اعلام خواهیم کرد. سبدی که وزارت بهداشت اعلام کرده در سال ۱۳۹۲ ارائه شد و ظاهرا هر ۱۰ سال یک‌بار براساس طبع جامعه و اتفاقات اقلیمی کشور و شاخص‌های خود آن را بازنگری می‌کند. سبد جدید جدول میزان کالری‌ها و اقلام غذایی است و مشخص می‌کند برای یک زندگی سالم فرضا چه میزان گوشت یا روغن باید مصرف شود و ما بر اساس کالری‌های اعلام شده، ارقام و اعداد جدید را ارائه خواهیم کرد.»

 

 

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه