سختگیری اروپا در صدور ویزا برای رانندگان ایرانی
مدیر کل دفتر ترانزیت و حملونقل بینالمللی گفت: پیش از این سفارت آلمان و سفارت ایتالیا پنجره جدا برای صدور ویزای رانندگان ایرانی داشتند که براساس نوبتدهی که از طرف انجمن صنفی انجام میشد رانندگان به سفارت مراجعه میکردند و ویزای این دو مقصد را دریافت میکردند اما با توجه به سیاستهایی که اتحادیه اروپا از لحاظ کاهش سطح همکاریها با ایران به اجرا رسانده، از سال گذشته پنجره اختصاصی صدور ویزا برای رانندگان حذف شد.
به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا،جواد هدایتی، مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی سازمان راهداری درباره اعتراض رانندگان درباره عدم صدور ویزا برای مقاصد اروپایی اظهار داشت: پیش از این سفارت آلمان و سفارت ایتالیا پنجره جدا برای صدور ویزای رانندگان ایرانی داشتند که براساس نوبتدهی که از طرف انجمن صنفی انجام میشد رانندگان به سفارت مراجعه میکردند و ویزای این دو مقصد را دریافت میکردند اما با توجه به سیاستهایی که اتحادیه اروپا از لحاظ کاهش سطح همکاریها با ایران به اجرا رسانده، از سال گذشته پنجره اختصاصی صدور ویزا برای رانندگان حذف شد.
گرانی لاستیک وکمبود روغن گریبانگیر رانندگان جاده
وی ادامه داد: از سال گذشته رانندگان ترانزیت هم برای دریافت ویزا وارد صف عمومی شدند بنابراین سیستم نوبت دهی که در هفته ٣٠ تا ۴٠ راننده برای دریافت ویزا به این سفارتخانهها معرفی میشدند، عملا حذف شد. در شرایطی که رانندگان در صف گردشگران، مهاجران، دانشجویان و ... برای دریافت ویزا قرار گرفتند، روند دریافت ویزا و مدت زمان دریافت آن برای آنها طولانیتر از روال سابق شد.
مدیر کل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی افزود: در فصول مختلف سال به ویژه پیک سفر و کار در تابستان به دلیل ازدحام، طبیعتاً در صف دریافت ویزا تا زمانی که نوبت به رانندگان برسد، مدت زمان طولانی میشود. بنابراین ویزا صادر میشود اما محدود و غیر قابل رصد است.
هدایتی تاکید کرد: امیدواریم با پیگیریهای وزارت امور خارجه و رویکرد سیاست دولت چهاردهم برای بهبود روابط با اتحادیه اروپا، نتیجه اقدامات و سیاستهای خارجی این باشد که در کوتاه مدت پنجره اختصاصی صدور ویزا را مجدد برای رانندگان باز کنیم و احیا شود.
وی درباره روند صدور ویزا در صف عمومی برای رانندگان گفت: در حال حاضر، رانندگان ویزا را به روشهای مختلف دریافت میکنند. شرکتهای حملونقل از طریق شرکایی که در اروپا با آنها همکاری دارند، نسبت به دریافت ویزا برای رانندگان اقدام میکنند. پیش از این دریافت ویزا از هلند و اتریش کمتر بود اما الان از طریق همکاریهای شرکتهای ایرانی با این کشورها، ویزای رانندگان این شرکای اروپایی پیگیری میشود. بخشی دیگر از ویزا هم متاسفانه از طریق دلالان پیگیری میشود.
مدیر کل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بینالمللی درباره مدت زمان دریافت ویزا برای رانندگان اظهار داشت: مدت زمان اخذ ویزا به سطح تجارت ما با کشور مقصد دارد و در چند سال گذشته سطح تجارت ایران با کشورهای اروپایی روند کاهشی داشته است. هر زمان که سطح همکاری تجاری ایران با اروپا افزایش داشت، بار بیشتر شد و تقاضای ویزا هم افزایش یافت.
وی با تاکید بر اینکه تنها مشکل رانندگان بحث ویزا نیست و در بحث پوشش بیمه سبز هم با مشکلاتی مواجه هستند، گفت: در سفارتخانه در برخی از مواقعی که قصد سختگیری را دارند، یکی از اسناد مهم برای صدور ویزا، وجود بیمه سبز است اما الان رانندگان ایرانی بیمه سبز ندارند.
هدایتی ادامه داد: تقریبا از ابتدای سال ٢٠٢۴ دسترسی به بیمه سبز وجود ندارد و رانندگان به اجبار بیمه را از بیمه فرانتیر (مرزی) دریافت میکنند که هزینه آن بسیار بالاتر از بیمه سبز است بطوری که هزینه بیمه سبز برای یکسال ٧۵٠ تا ٨٠٠ یورو بوده اما در حال حاضر بیمه مرزی برای سه ماه ١٢٠٠ تا ١۵٠٠ یورو است و هزینه پوشش بیمهای به بیشتر از ۴ برابر رسیده است.