آخرین وضعیتِ سهمیه بیمه کارگران ساختمانی+جزئیات
بازرس کانون کارگران ساختمانی گفت: به تازگی و در دولت جدید ۵هزار سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی تخصیص داده شده اما متأسفانه هنوز تخصیص این سهمیهها به مرحلهی اجرا نرسیده است. ضمن اینکه ۵ هزار سهمیه نسبت به تعداد کارگرانی که در صف انتظار هستند بسیار ناچیز است.
به گزارش اکونگار به نقل از ایلنا، عباس شیری، بازرس کانون کارگران ساختمانی، در تشریح آخرین وضعیتِ تخصیص سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی به «ایلنا» گفت: به تازگی و در دولت جدید ۵هزار سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی تخصیص داده شده اما متأسفانه هنوز تخصیص این سهمیهها به مرحلهی اجرا نرسیده است. ضمن اینکه ۵ هزار سهمیه نسبت به تعداد کارگرانی که در صف انتظار هستند بسیار ناچیز است.
وی ادامه داد: وقتی سازمان تأمین اجتماعی زیرساختهای لازم را فراهم نکرده است، نمیبایست سامانه رفاهی وزارت کار را قطع کند، در حالی که خود نیز هنوز سامانهای راهاندازی نکرده است.
شیری بیان کرد: تخصیص سهمیهها به دلیل این نقص دچار مشکل شده است؛ زیرا تأمین اجتماعی اعلام کرده که باید کارگران در سامانه رفاهی تعریف شوند تا قادر به تأیید آنها باشد. همانطور که گفتم، در شرایطی که سازمان تأمین اجتماعی زیرساختهای خود را آماده نکرده، حق نداشت سامانه رفاهی وزارت کار را قطع کند. نتیجهی چنین اقدامی تنها سردرگمیِ کارگران ساختمانی است.
فرمول پیشنهادی فعالان کارگری برای حل معضل بیمه کارگران ساختمانی چیست؟
وی بیان کرد: پیشنهاد من این است که تأمین اجتماعی و وزارت کار مکاتبهای داشته باشند و به توافق برسند که موقتاً مانند گذشته، با استفاده از کاغذ دستی، این موضوع را پیگیری نمایند تا سامانه تامین اجتماعی راه بیفتد.
بازرس کانون کارگران ساختمانی گفت: به موجب قانون رفع موانع اجرایی بیمهشدگان، قطع سامانه رفاهی به صورت یکطرفه تخلف محسوب میشود و تصمیم برای قطع این سامانه باید در جلسهای با حضور نمایندگان مجلس، وزارت کار، کانون انجمنهای صنفی و تأمین اجتماعی مورد بررسی قرار میگرفت و در چنین جلسهای مصوب میشد. اما تأمین اجتماعی بهتنهایی این اقدام را انجام داده است.
وی بیان کرد: در حال حاضر کسانی که از سال۹۹ ثبت نام کردهاند اولین گروههای مشمول دریافت سهمیه بیمه هستند. به عبارتی دیگر، افرادی که در سالهای بعد وارد صف سهمیه شدهاند معلوم نیست چه زمانی بیمه شوند.
شیری گفت: با این وضعیت، بیمهشدگان جدیدی که ثبتنام کردهاند، تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرند و این در حالی است که کانون انجمنهای صنفی کشور پیگیریهایی در این خصوص انجام داده است. به نظر میرسد با توجه به شعار دولت در حمایت از کارگران، تخصیص ۵۰۰۰ سهمیه برای کل کشور عددی ناچیز به شمار میآید و این موضوع باید بهطور جدی مورد توجه قرار گیرد.
این فعال کارگری گفت: انتظار ما این بود که در این دولت، جلساتی با کانونهای کارگری برگزار شود، اما هنوز این جلسات تشکیل نشده است. آقای سالاری نیز با کانون کارگران ساختمانی کشور که نماینده یک میلیون کارگر است، هنوز جلساتی نداشتهاند. اگر قرار بود جلسهای با دولت تشکیل شود، باید در هیئت دولت برگزار میشد.
این فعال ساختمانی در پایان به بازرسیهای ساختمانیِ سازمان تامین اجتماعی انتقاد کرد و گفت: بازرسان تأمین اجتماعی بهطور سلیقهای عمل میکنند. بخشنامهای صادر شده که اگر بیمه کارگری به هر دلیلی قطع شود، او نمیتواند فعلا بیمه شود. این مسائل و چالشها همواره گریبانگیر کارگران بوده و ما باید به دنبال راهکارهای مؤثری برای رفع این مشکلات باشیم.