«اکونگار» از آخرین وضعیت شرکت نیشکر هفت‌تپه گزارش می‌دهد:

اعتراضات قانونی به هفت‌تپه باز می‌گردد؟ / پشت‌پرده مالکیت هفت‌تپه چه می‌گذرد

نیشکر هفت‌تپه نمونه‌ای از وضعیت بازار کار ایران است، آشفته‌، پرابهام، بدون برنامه‌ریزی و ... . چالش‌های سال‌های اخیر زندگی کارگران این حوزه را تار کرده است و آنهایی که قرار بود در بهترین وضعیت بازنشسته شوند حالا با چالش معیشت دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این گزارش به آخرین حاشیه این شرکت اشاره خواهیم کرد.

به‌گزارش اکونگار: در روزهای اخیر توییت یکی از کارگران معترض نیشکر هفت‌تپه در بین فعالان کارگری دست به‌دست می‌شود. این کارگر در صفحه خود با تذکری به مدیران و مسوولان دولتی، خصوصی و ... نوشته است: «قابل توجه مسوولان کشوری و استانی اگر آرامش این شهرستان و استان همانند ما برایتان مهم است و اگر مانند ما کارگران هفت‌تپه حاضر نیستید خوراک خبری رسانه‌های معاند را تامین کنید، تا آخر هفته خبر دقیقی از روند واگذاری قطعی به کارگر بدهید و پایمان را به بیرون محوطه صنعی باز نکنید.»

همانطوری همه می‌دانند شرکت نیشکر هفت‌تپه یکی از محصولات اجرای اصل 144 قانون اساسی است. در سال‌های اخیر بعد از اینکه مدیریت پرحاشیه دست از سر شرکت برداشت و مدیریت جدید با طرح توسعه شرکت وارد میدان شد ولی همچنان یک چالش بزرگ وجود دارد و آن اینکه وضعیت مالکیت شرکت هنوز مشخص نشده است، همان چیزی که کارگر معترض در توییتش به‌ آن اشاره داشت. همچنان که در ادامه این گزارش در گفت‌وگو با یکی از کارگران شرکت بررسی خواهیم کرد عدم مشخص شدن مالکیت قطعی شرکت بزرگترین چالش هفت‌‍تپه‌ای ها محسوب می‌شود. با همه این موضوعات اما هنوز مشخص نیست پشت پرده این شرکت جنجالی چه می‌گذرد.

 

خبری از جایی نمی‌آید

یکی از کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه در مورد آنچه در این روزها بر کارگران می‌گذرد و ابهاماتی که در مورد مالکیت شرکت همچنان باقی مانده است، به‌خبرنگار «اکونگار» می‌گوید: «طی سفری که مرحوم «ابراهیم رییسی» به هفت‌تپه داشت «غلامحسین اسماعیلی» رییس دفترش را مامور کرد تا از تاسیسات شرکت دیدن کند. او در جواب کارگران که پرسیدند چرا مالکیت شرکت نیشکر مشخص نمی‌شود پاسخ داده که این مورد بحث حقوقی، مالی و قانونی دارد. همچنین بحث واگذاری قطعی در دیداری که با «خدامراد احمدی»، معاون وقت وزارت صمت برگزار شد مطرح کردند که او آب پاکی را روی دستشان ریخته بودند و اعلام کرد که این واگذاری انجام نخواهد شد. اگر هفت تپه به طرح توسعه نیشکر، زیر نظر شرکت‌های پیمانی وارد نشود کار همه ما تمام است.»

او در همین مورد ادامه می‌دهد: «طبق شنیده‌ها و روایت‌ها موضوع واگذاری قطعی در جلسه سران 3 قوه هم مطرح شد و اعلام کردند که برای مشخص شدن مالکیت، تصمیماتی گرفته شده است ولی خبری در این مورد منتشر نشده است. در این مورد نماینده شهرستان در مجلس در نطق پیش از دستور خود به عدم تعیین تکلیف شرکت اعتراض کرد که چرا واگذاری قطعی نمی‌شود ولی باز هم خبری نیامد.»

 

کارخاصی انجام نمی‌دهیم

این فعال کارگری با اشاره به وضعیت کنونی شرکت و اینکه کارگران کار خاصی انجام نمی‌دهند اضافه می‌کند: «طرح توسعه نیشکر همچنان غیر فعال باقی مانده است و مالک کنونی نمی‌تواند سرمایه‌گذاری کند چون مالک قطعی محسوب نمی‌شود. مسوولان کنونی همه تلاش خود را می‌کنند تا شاید روزنه‌ای باز شود ولی باز هم خبری نیست. البته برمبنای همین طرح توسعه فعالیت‌هایی انجام داده‌اند ولی آنجایی که سرمایه‌گذاری‌ها قرار است به دادِ کارگران و توسعه شرکت برسد هیچ تحرکی مشاهده نمی‌کنیم. نیشکر هفت تپه حالا به وضعیت فرسودگی رسیده است و اگر می‌خواهیم باز هم این نام وجود داشته باشد نیاز است تا تعمیرات و اصلاحات اساسی صورت بگیرد.»

این کارگر که نخواست نامش فاش شود ادامه می‌دهد: «کوره‌های بخار، ماشین‌های تصفیه شکر و ... کارایی ندارند و اگر محصولی هم وارد شرکت شود توان بهره‌برداری استاندار وجود ندارد. اکنون به‌‎ناچار بخشی از نیشکرهای برداشت شده را به شرکت‌های جانبی منتقل می‌کنند که حدود 100 کیلومتر با شرکت فاصله دارد چون شرکت نه ظرفیت ورود نیشکرها را مانند سابق دارد و نه می‌تواند نوسازی کارخانه را در دستور کار قرار دهند. کار اصلی ما اینجا تصفیه شکرهای زرد و سفید است که باید بگویم که کارگران این بخش بیکار شده‌اند و یا به بخش‌های دیگر منتقل کرده‌اند و تسویه شکری دیگر وجود ندارد.»

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه