کارشناس صنعت بیمه در گفت‌وگو با«اکونگار» مطرح کرد

زیرساخت‌های ضعیف شرکت‌های بیمه‌ای برای فروش آنلاین

یک کارشناس صنعت بیمه معتقد است: شرکت‌های بیمه‌ای زیرساخت‌های لازم برای آنلاین بودن را ندارند.

به گزارش اکونگار، یکی از چالش‌های اساسی استارتاپ‌های ایرانی، ابهام در قوانین و مقررات و نبود رگولاتوری حمایت‌کننده است. در حال حاضر، قوانین و مقررات موجود به طور کامل پاسخگوی نیازهای استارتاپ‌ها به خصوص در صنعت بیمه نیستند و در برخی موارد، حتی مانع رشد و توسعه آنها می‌شوند.

سهم۴درصدی فروش آنلاین از کل پورتفوی صنعت بیمه/تغییر رفتار مشتریان در بازار بیمه

از سوی دیگر ، حدود ۱۰۰ هزار نماینده و کارگزار بیمه در کشور مشغول هستند که اگر به این رقم تعداد کارکنان دفتری و بازاریاب ها را نیز اضافه کنیم، بیش از ۲۰۰ هزار نفر را شامل می شود که صنعت بیمه و شرکت ها باید هرچه سریعتر سیاست های خود را در حمایت از این جامعه اعلام کنند.

مساله در سرنوشت شبکه فروش وقتی حادتر می‌شود که بدانیم حدود ۹۰ درصد پرتفوی بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومانی توسط این بخش تولید می شود و مشخص نیست با این روند، چگونه این پرتفوی بازتولید خواهد شد و چگونه سیاست های افزایش ضریب نفوذ بیمه که اتفاقا رقمی بسیار پایین است، محقق خواهد شد؟

خلاء نیروی انسانی متخصص در استارتاپ‌های بیمه‌ای

نیما لطفی،کارشناس صنعت بیمه در خصوص مشکلات استارتاپ‌های بیمه‌ای به خبرنگار اکونگار می‌گوید: استارتاپ‌ها معمولاً تجاری هستند و بعد فنی ندارند.بیشتر استارتاپ‌های کشورمان از بستر آی‌تی برای فعالیت خود استفاده می‌کنند. نکته قابل توجه این است که هیچ یک از این استارتاپ‌ها پرسنل بیمه‌ای ندارند. نبود این افراد در اکوسیستم استارتاپی منجر می‌شود که فعالان درکی از خواسته‌های بیمه‌گر نداشته باشد و صرفاً یک برند تجاری برای کسب درآمد خلق شود.

وی تصریح کرد: یکی از چالش‌های جدی صنعت بیمه این است که، شرکت‌های بیمه‌ای زیرساخت‌های لازم برای آنلاین بودن را ندارند. اگر شرکت بیمه زیرساخت را داشته باشد باید کدینگ بیمه نامه با  بیمه مرکزی همخوانی داشته باشد. تا بیمه‌نامه بدون دخالت شرکت بیمه توسط بیمه‌گذار به صورت آنلاین  پرداخت و هم صادر شود. متاسفانه این اتفاق به دلیل عدم زیرساخت کافی و کامل شرکت‌های بیمه انجام نشده است. البته خسارت آنلاین را در حد اعلام خسارت داریم. با این حال خسارت آنلاین  هنوز شرکت‌های بیمه راه اندازی نشده‌اند.

وی تاکید کرد:هم نبود زیرساخت‌ها منجر می‌شود که استارتاپ‌های بیمه‌ای که آی تی محور هستند، نتوانند در این اکوسیستم رشد. کنند.

این کارشناس صنعت بیمه در پاسخ به این سوال که، چرا صنعت بیمه نمی‌تواند به صورت آنلاین فعالیت داشته باشد؟ گفت: بحث صدور بیمه چند سالی که در استارتاپ‌‌ها مطرح شده است.  برخی از این استارتاپ‌ها به صورت آنلاین صدور بیمه نامه را انجام می‌دهند؛ اما آنچه که در واقعیت انجام می‌شود، مقایسه قیمت‌ها به صورت آنلاین است و مشتریان بازهم فعالیت حضوری را بر آنلاین ترجیح می‌دهند. صدوربیمه‌نامه و هرگونه فعالیت بیمه‌ای آنلاین هنوز در صنعت بیمه جایگاهی پیدا نکرده است. دلیل این امر زیرساخت‌های شرکت‌های بیمه از نظر فناوری اطلاعات که متاسفانه هماهنگی زیرساختی وجود ندارد.

وی اظهار کرد: متاسفانه زیرساخت هنوز به جایی نرسیده که شرکت بیمه توان فعالیت را داشته باشند. این نکته را نیز اشاره کنم، عدم همکاری استارتاپ‌ها با صنعت بیمه نیز وجود دارد

لطفی در پایان خاطرنشان کرد: درحال حاضر کارگزاری‌ها فعالیت‌های خود را به صورت آنلاین انجام می‌دهند. کارگزاری‌های بیمه هم درخواست آنلاین را می‌پذیرند؛ اما جمع‌بندی اطلاعات فنی توسط استارتات‌ها هنوز با ضعف جدی انجام می‌شود. اگر استارتاپ‌های بیمه‌ای نیروی توانمندی از لحاظ فنی داشتند باشند و به صورت جدی از متخصصان حوزه بیمه استفاده کنند شرایط بسیار آسانتر می‌شود. مشکل اصلی اینجاست که شرکت‌های بیمه‌ای زیرساخت‌های آی تی ضعیف دارند و استارتاپ‌ها تنها به حوزه آی تی متمرکز شده‌اند در نتیجه اکوسیستم استارتاپی صنعت بیمه رشد نمی‌کند.

 

از دیگر رسانه ها
دیدگاه