تناقض شدید میان آمارهای تورمی بانک مرکزی و مرکز آمار

به نظر می‌رسد آمار تورم آذر با اظهارات امروز رئیس کل بانک مرکزی مغایرت دارد.

 به گزارش اکونگار به نقل از اقتصادآنلاین، قیمت دلار در نخستین روز هفته رشد داشت. افزایش ۵۰۰ تومانی قیمت این اسکناس بیشترین رشد در بیش از ۱۵ روز گذشته بود. در حالی سیاست فریز ارزی بانک مرکزی به بهانه مهار تورم پایدار است که تورم 12 ماهه منتهی به آذر ، ۴۴.۴ درصد افزایش داشته است.

آمار تکان‌دهنده تورم ۵۰ درصدی در ۱۲ استان کشور​

کوچک‌ شدن سفره‌ها به روایت گزارش تورم آذر ۱۴۰۲​

دلار ماه‌هاست با سیاست‌های ارزی بانک مرکزی با هدف مهار تورم فریز شده و در روندی خنثی قرار دارد. این در حالی است که محمدرضا فرزین در شصت و سومین اجلاس سالانه مجمع عمومی و فوق‌العاده بانک مرکزی تاکید کرد: «سیاست‌های جدید بانک مرکزی با محورهای کنترل و مدیریت رشد نقدینگی با هدف مهار تورم، تنظیم‌گری و مدیریت بازار ارز، تقویت نظارت و اصلاح نظام بانکی، تقویت حکمرانی ریال و تقویت دیپلماسی ارزی و پولی و مدیریت انتظارات تورمی و افزایش اعتماد مردم و فعالان اقتصادی به آینده اقتصاد ایران است.»

وی به تقویت سمت عرضه اشاره و تاکید کرد برای تقویت و مدیریت ذخایر بازار ارز نیز با دیپلماسی ارزی و حرکت در راستای آزادسازی منابع بلوکه شده در سایر کشورها هم اکنون در وضعیت مناسبی به لحاظ ذخایر ارزی قرار داریم.

آمار تورم واقعی‌ست یا ادعای بانک مرکزی؟

به نظر می‌رسد آمار تورم آذر با اظهارات امروز رئیس کل بانک مرکزی مغایرت دارد. در گزارشی که مرکز آمار ایران از نرخ تورم تا پایان آذر منتشر کرد، شاخص قیمت مصرف کننده خانوارهای کشور به عدد ٢١٧ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ٢.٩ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۴۰.۲ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۴۴.۴ درصد افزایش داشته است.

علاوه بر آن چندی پیش مرکز پژوهش‌های مجلس گزارشی در خصوص کاهش ۱۹۰ همتی ذخایر ارزی بانک مرکزی داد. در این گزارش آمده تا ۲۰ آبان امسال ۱۲ میلیارد دلار برای تامین ارز ترجیحی تخصیص پیدا کرده است. این در حالی است که میزان درآمدهای ارزی حاصل از صادرات نفت و گاز حدود هفت میلیارد دلار بوده و ۴.۵ میلیارد دلار از ذخایر ارزی از منابع بانک مرکزی تامین شده است و این موضوع مغایر با اظهارت امروز رئیس کل بانک مرکزی در خصوص تقویت و مدیریت ذخایر ارزی کشور است.

ورود دلار هرات به کریدور ۵۰ هزار تومانی

گفتنی است قیمت دلار در بازارها همسایه افزایش داشت. دلار هرات به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگشت و افزایش ۲۰۰ تومانی داشت. امروز در بازار هرات دلار با قیمت ۵۰ هزار و ۱۰۰ تومان معامله شد.

دلار سلیمانیه با قیمت ۵۰ هزار و ۵۸۰ تومان معامله شد و رشد ۲۰۰ تومانی داشت. درهم امارات با ۸۰ تومان افزایش روی قیمت ۱۳ هزار و ۸۵۰ تومانی ایستاد.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه