همکاری جدید زیمنس انرژی و جنرال الکتریک در عربستان سعودی

شرکت‌های زیمنس انرژی و جنرال الکتریک ورنوا اعلام کردند که این شرکت‌ها از ساخت نیروگاه‌‌‌های بزرگ سیکل ترکیبی در عربستان سعودی به عنوان بخشی از برنامه این کشور در راستای افزایش عرضه برق برای حمایت از جمعیت رو به رشد حمایت خواهند کرد.

به گزارش اکونگار؛ عربستان سعودی ۶۷‌درصد برق خود را از گاز و ۳۳‌درصد را از نفت تولید می‌‌‌کند. این کشور ۵۰‌درصد برق تجدیدپذیر را تا سال ۲۰۳۰ هدف قرار داده است، در حالی که سناریوی انتشار خالص صفر آژانس بین‌المللی انرژی، هدف جهانی ۶۰‌درصد برق تجدیدپذیر را تا سال ۲۰۳۰ تعیین می‌‌‌کند.

تاسیسات گازی طیبه ۱ و ۲ و قاسم ۱ و ۲ طی چند سال آینده در مناطق غربی و مرکزی عربستان سعودی ساخته خواهند شد. جنرال الکتریک ورنووا در ۲۴ ژوئن اعلام کرد که نیروگاه‌‌‌های تایبا ۱ و قاسم ۱ را خواهد ساخت و زیمنس انرژی از ساخت تایبا ۲ و قاسم۲ حمایت می‌‌‌کند. این تاسیسات هر کدام برای تولید حدود ۱.۹ گیگاوات تا ۲ گیگاوات برق طراحی شده‌‌‌اند. جنرال الکتریک ورنوا در این خصوص اظهار کرد که سفارش ۶ توربین گازی مدل ۷HA.۰۳ و دو توربین گازی ۷E.۰۳ را از شرکت مهندسی، تدارکات و ساخت‌وساز SEPCOIII Electric Power برای نیروگاه تایبا ۱، واقع در غرب عربستان سعودی در حدود ۶۰ مایلی جنوب شرقی شهر مدینه تضمین کرده است. نیروگاه قاسم ۱ نیز در منطقه مرکزی عربستان در حدود ۲۰ مایلی جنوب شرقی شهر بریده قرار دارد.

جنرال الکتریک می‌‌‌گوید که توربین‌‌‌های مدل ۷HA.۰۳ این شرکت در حال حاضر توانایی سوزاندن ۵۰‌درصد حجمی ‌‌‌هیدروژن را در صورت ترکیب با گاز طبیعی دارند. سخنگوی SEPCOIII نیز اعلام کرد: توسعه نیروگاه‌‌‌های شماره یک تایبا و قاسم یک پروژه بسیار جاه‌‌‌طلبانه است و ما مفتخریم که از آن حمایت می‌‌‌کنیم. ما همچنین از همکاری با جنرال الکتریک ورنوا در راستای ارزیابی نحوه ادغام راه‌حل‌‌‌های جذب کربن در این نیروگاه‌‌‌های گازی برای کمک به کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای بسیار هیجان زده هستیم.

وی در ادامه افزود: ما انتظار داریم که شاهد افزایش تقاضای بلندمدت برای نیروگاه‌‌‌های گازی باشیم که با فناوری‌‌‌های جذب کربن ادغام شده‌‌‌اند و کلید کاهش انتشار گازهای گلخانه‌‌‌ای از سوخت‌‌‌های فسیلی و کمک به مبارزه با تغییرات آب و هوایی هستند. همچنین علاوه بر سفارش تجهیزات، جنرال الکتریک روز دوشنبه هفته گذشته اعلام کرد که یک قرارداد خدمات ۲۱ ساله برای پشتیبانی از عملیات نیروگاه با شرکت تابعه ACWA Power که دفتر مرکزی آن در ریاض است و شرکت عملیات و تعمیر و نگهداری ملی (NOMAC) امضا کرده است.

فصل جدید برای نیروگاه گازی عربستان سعودی

جوزف انیس، رئیس و مدیرعامل شرکت گاز جنرال الکتریک ورنوا گفت: این پروژه که بزرگ‌ترین سفارش ما برای توربین‌‌‌های گازی ۷HA.۰۳ تا به امروز در منطقه است، انتظار می‌‌‌رود فصل جدیدی را برای تولید برق گازی در عربستان سعودی، خاورمیانه و آفریقا بگشاید. ما به عنوان یک رهبر نوآوری در مسیر کربن زدایی، به توسعه اولین پروژه توربین مدل ۷HA.۰۳ خود در عربستان و تقویت بومی‌‌‌سازی صنعت توربین‌‌‌های گاز در این کشور، در راستای اهداف پادشاهی برای رشد اقتصادی متنوع تر و پایدار مفتخریم.

ما خوشحالیم که با SEPCOIII و NOMAC ACWA Power همکاری می‌‌‌کنیم تا پیشرفته‌‌‌ترین فناوری‌‌‌های تولید برق، خدمات و تخصص اثبات‌‌‌شده خود را در مهندسی، عملکرد و یکپارچه‌‌‌سازی نیروگاه سیکل ترکیبی گاز طبیعی برای حمایت از انتقال به آینده صنعت انرژی با کربن پایین‌‌‌تر به کار ببریم. مارکو آرچلی، مدیرعامل ACWA Power گفت: ما یک رابطه و الگوی سازنده و موفق با جنرال الکتریک ورنووا ایجاد کرده‌‌‌ایم که سازمان‌های جمعی ما را قادر می‌‌‌سازد تا نوآوری و کمک‌‌‌های انرژی معناداری را به پادشاهی عربستان سعودی ارائه کنند. با امضای این قرارداد، ما نه تنها نقطه عطفی را در همکاری‌‌‌های خود رقم می‌‌‌زنیم، بلکه راه را برای همکاری‌‌‌های آینده برای تولید ایمن‌‌‌تر، قابل اطمینان‌‌‌تر و پایدارتر برق در پادشاهی هموار می‌‌‌کنیم.

توربین‌‌‌های HL-Class زیمنس

نیروگاه‌‌‌های تایبا ۲ و قاسم ۲ دارای توربین‌‌‌های کلاس HL زیمنس در ترکیب با توربین‌‌‌های بخار و ژنراتور خواهند بود. گروه بین‌المللی انرژی چین به عنوان شریک EPC و قراردادی برای پروژه‌‌‌های زیمنس خدمت خواهد کرد. کریم امین، عضو هیات مدیره زیمنس انرژی و مسوول حوزه تجاری خدمات گاز این گروه، تصریح کرد: عربستان سعودی چشم‌‌‌انداز ۲۰۳۰ خود را برای تبدیل این کشور به یک کشور اقتصادی پیشگام پیش می‌‌‌برد. نیروگاه‌‌‌های گازی جدید تامین انرژی قابل اعتماد را تامین می‌‌‌کنند و به توسعه پایدار و آینده‌نگر کشور کمک می‌‌‌کند. مرکز خدمات محلی زیمنس انرژی ما در دمام، سهم مهمی ‌‌‌در گسترش و بومی‌‌‌سازی فناوری و شایستگی‌‌‌ها در این کشور خواهد داشت.

هدف عربستان سعودی رسیدن به انتشار خالص کربن تا سال ۲۰۶۰ از طریق گسترش استفاده از نیروگاه‌‌‌های مدرن و کارآمد گازی در ترکیب با جذب و ذخیره کربن است. این نیروگاه‌‌‌های گازی به جایگزینی بخشی از ناوگان عربستان سعودی از تاسیسات قدیمی‌‌‌تر تولید نفت کمک خواهند کرد. زیمنس انرژی روز دوشنبه اعلام کرد که نیروگاه‌‌‌های جدید انتشار دی‌اکسید کربن را تا ۶۰‌درصد در مقایسه با نیروگاه‌‌‌های نفتی کاهش می‌‌‌دهند. زیمنس انرژی همچنین قرارداد تعمیر و نگهداری ۲۵ ساله دو نیروگاه خود را منعقد کرده است. این شرکت گفت ارزش کل قرارداد حدود ۱.۵ میلیارد دلار است. مقامات انرژی سعودی گفتند که تایبا ۲ و قاسم ۲ ابتدا در سال ۲۰۲۶ در حالت چرخه ساده به شبکه متصل می‌‌‌شوند و در سال ۲۰۲۷ به عملیات سیکل ترکیبی منتقل می‌‌‌شوند.

اندازه بازار برق عربستان سعودی در سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۸۷.۸۱ گیگاوات تخمین زده می‌شود و انتظار می‌‌‌رود تا سال ۲۰۲۹ به ۱۱۶.۴۱ گیگاوات برسد که در دوره پیش‌بینی (۲۰۲۴-۲۰۲۹) با نرخ رشد مرکب ۵.۸۰‌درصد افزایش می‌‌‌یابد. در میان مدت، انتظار می‌‌‌رود عواملی مانند افزایش تنوع منابع انرژی از نفت و گاز به منابع انرژی پاک تر مانند خورشید، باد و انرژی زیستی به همراه سیاست‌‌‌های حمایتی دولت که به توسعه ظرفیت انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر در دوره پیش‌بینی منجر می‌‌‌‌شود، بازار برق عربستان سعودی را هدایت کنند.

از سوی دیگر، انتظار می‌‌‌رود ژئوپلیتیک ناپایدار منطقه به عنوان یک بازدارنده برای رشد بازار عمل کند. با وجود این ، انتظار می‌‌‌رود خصوصی‌‌‌سازی بخش برق در این کشور نفت‌‌‌خیز فرصت قابل‌توجهی را فراهم کند. اگر دولت از این گشایش استفاده کند، احتمالا به سرمایه‌گذاری‌‌‌های اساسی مورد نیاز برای اصلاح بخش برق و ارائه تخصص مورد نیاز کشور برای تولید انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر با هزینه‌‌‌های کمتر کمک خواهد کرد.

از دیگر رسانه ها
دیدگاه