ضرورت تغییر نگاه کشور به سرمایهگذار خارجی به روایت مدیرعامل اسنپ
به اعتقاد مدیرعامل اسنپ، با تسهیلگری در ورود سرمایهگذاران جدید خارجی، حمایت از سرمایهگذاران خارجی فعلی، ترسیم نقشه ورود تا خروج سرمایهگذاران، تسهیل ورود به بورس و… کارکرد«اتحادیه همکاریهای دیجیتال خاورمیانه» دوچندان خواهد شد.
به گزارش اکونگار به نقل از دیجیاتو؛ اواخر مهرماه و در جریان برگزاری نمایشگاه جیتکس 2023، طرح شکلگیری اتحادیه منطقهای تخصصی با نام «اتحادیه همکاریهای دیجیتال خاورمیانه» از سوی اتاق بازرگانی مطرح شد.
شهاب جوانمردی با طرح این موضوع، از تلاش اتاق بازرگانی تهران، بهعنوان پاویون نیرومند بخش خصوصی، برای شکلگیری این اتحاد و همکاری استراتژیک میان اتاقهای مشترک کشورهای منطقه خبر داد.
رونمایی از چنین طرحی، سؤالات بسیاری را در اذهان فعالین صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات شکل داد.
محمد خلج، مدیرعامل اسنپ در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه شکلگیری اتحادیه همکاریهای دیجیتال خاورمیانه چه دستاوردهایی را برای صنعت ICT بهدنبال خواهد داشت؟ گفت: صرفنظر از مشکلاتی که برای تشکلهای صنفی داخلی وجود دارد و همچنین با نبود انسجام و اتحادیهای برای کسبوکارهای فضای مجازی، کمترین آورده تشکیل چنین اتحادیهای یادگیری و استفاده از تجربیات فعالین سایر کشورها در تعاملات حاکمیتی و مواجهه با تنظیمگری است.
او تأکید کرد: همکاری با شرکتهای مطرح و فعال در این حوزه باعث انتقال دانش و حفظ آن در کشور شده و همین این امر منجر به ایجاد و توسعه کسبوکارهای متنوع و جدید در کشور خواهد شد.
به اعتقاد خلج، در شرایط ایدهآل با شکلگیری چنین همکاری، حتی امکان توسعه بازار و ورود بازیگران ایرانی حوزه اقتصاد دیجیتال به کشورهای منطقه وجود خواهد داشت. در صورت رفع موانع، این اتحادیه میتواند به صادرات محصولات کمک شایانی کند.
موضوعی که مدیرعامل اسنپ به آن اشاره کرد، امری است که مدتهاست فعالین این حوزه بهدنبال آن هستند. بااینوجود، با توجه به سنگ بزرگ تحریمها، فعالیت در بازار منطقه و گسترش مشتریان هنوز محقق نشده است.
خلج در پاسخ به این سوال که بهطور کلی، آیا تا مشکل تحریمها حل نشود، میتوان امیدی به تشکیل و کارکرد اتحادیه همکاریهای دیجیتال خاورمیانه داشت؟، گفت: وجود تحریمها میتواند مانع اصلی شکلگیری این اتحادیه باشد. اما باید درنظر بگیریم که درحالحاضر از سرمایهگذاران خارجی حاضر در کشور نیز چندان استقبال نشده است.
او معتقد است که با تسهیلگری در ورود سرمایهگذاران جدید خارجی، حمایت از سرمایهگذاران خارجی فعلی، ترسیم نقشه ورود تا خروج سرمایهگذاران، تسهیل ورود به بورس و… کارکرد این اتحادیه دوچندان خواهد شد.