چالش نیروی انسانی در استارتاپ ها
منابع انسانی مسئولیت مهمی برای هدایت یک سازمان به عهده دارد. فرهنگ سازمان ها با تغییر نسل دچار تغییرات چشمگیری می شود. نسل های جدید عموماً با روجیه جسورانه خود سبب تغییر در ساحتار سازمان می شوند و این موضوع برای مدیریت منابع انسانی حائز اهمیت است.
به گزارش اکونگار، به نقل از تریبوننیوز، حوزه منابع انسانی به عنوان راهبر اصلی یک سازمان، مسئولیت سنگینی را بر عهده دارد. حضور نسلهای متفاوت در محیط کار باعث شده تا فرهنگ و ویژگیهای سازمانها دستخوش تغییر شوند. مواردی مانند تعادل بین زندگی و کار و اولویت قرار دادن به سلامت روان، از موضوعات ترندی است که نسل زد به بازار کار آورده است. به گفته برخی از فعالان منابع انسانی این نسل به سبب روحیه جسورانه و هنجارشکن خود سازمانها را وادار به تجدیدنظر در ساختار فعلی خود کردهاند.
وحشت برندهای استارتاپی در پی ورود حاکمیت / انحصار جایگزین رقابت و خلاقیت میشود؟
در همین راستا، حوزه منابع انسانی با چالشهای بسیاری در زمینه اصلاح و بازنگری در سیاست سازمانها روبرو است. در ادامه مصاحبه با پارسا اعتماد، مدیر منابع انسانی دیجیتال میاره را می خوانید.
آقای پارسا، لطفا در ابتدا خودتان را معرفی کنید و از فعالیتهایتان بگویید.
پیش از ورود به حوزه منابع انسانی، در حوزه سرمایهگذاری روی استارتاپها فعالیت داشتم و مدیریت موارد مربوط به این حوزه مانند برنامهریزی، سرمایهگذاری، آموزش و … را دنبال میکردم.
پس از آن، تجربه مدیریت فرآیندها و بهینهسازی و تحلیل فرآیند سازمانی را در اسنپفود کسب کردم.
حدود دوسال و نیم است که در «میاره» هستم و یک سال و نیم از این مدت را به طور متمرکز به عنوان مدیر منابع انسانی دیجیتال این سازمان فعالیت میکنم.
ما در منابع انسانی میاره، سه گام را طراحی کردیم تا از حالت کلاسیک به حالت تکنیکال حرکت کنیم. در گام سوم به سمت منابع انسانی دیجیتال و همگام با دانش و ابزارهای بهروزتر پیش خواهیم رفت و این رویکرد برای OKR اصلی دپارتمان در سال جدید است.
از دیدگاه شما دغدغههای امروز منابع انسانی چیست؟
چالش همیشگی منابع انسانی نگهداشت نیرو بوده، هست و خواهد بود.
طبیعتا تمام فرآیندهای جذب و نگهداشت و خروج همواره چالشهای خودشان را داشتند و دارند. اما با توجه به وضعیت اقتصادی مملکت، موضوع نگهداشت نیروها و ایجاد تعادل بین کار و زندگیشان همواره یک دغدغه مهم بوده است.
فکر میکنید در سال جدید شاهد چه بحرانهایی در این حوزه خواهیم بود؟
در سال پیشرو با توجه به خاصتر شدن شرایط اقتصادی ایران و همچنین بازیگران جدید حوزه دلیوری، احتمالا شاهد جامپهای غیرمعقول در موضوع دستمزد و جنگ نگهداری از نیروها خواهیم بود.
چشمانداز حوزه منابع انسانی را چطور میبینید؟
در کوتاه مدت بهینه کردن فرآیندهای موجود ولی در بلندمدت تحول در سیستم جذب و ورود کارکنان و تعاملات جدید در حوزه حقوق و دستمزد جزو برنامه هاست. احتمالا هوش مصنوعی یکی از اجزای جدانشدنی در این موضوع خواهد بود.
از نظر شما، منابع انسانی برای بهبود وضعیت نگهداشت نیروی انسانی چه رویکردی را باید درنظر بگیرد؟
موضوع تجربه کاری و مدیریت کارمندان در فضای کار، کلیدی اما کلیست. امروز اما میدانیم که حقوق به خودی خود تا دو ماه انگیزه فرد را زنده نگه میدارد. بنابراین مواردی که به رشد، یادگیری و همچنین افزایش تاثیرگذاری فرد کمک میکند، میتواند ارزشمندتر از سایر مزایای رفاهی باشد.
آیا دوره کرونا بینش جدیدی را برای حوزه منابع انسانی ایجاد کرده است؟
موضوع اصلی منابع انسانی دیجیتال، مدیریت نیروی انسانی از راه دور است. دوران کرونا به موضوع رشد دورکاری و ایجاد اعتماد، سرعت بخشید. امروز هم هزینههای فضای کار و سبد نیروهای متخصص، از موارد مهم در ایجاد دسترسی بیشتر بدون محدودیت لوکیشن است.
سعی و هدف ما در سال جاری با توجه به برنامههای توسعه جغرافیای سازمان، ایجاد بستر مناسب برای جذب نیروهای مورد نیازمان از سراسر ایران است.